ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

LEGENDELE BUENA VISTA SOCIAL CLUB™


REVIN IN ROMANIA IN FORMULA COMPLETA


 


 


ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB feat. OMARA PORTUONDO & ELIADES OCHOA – 25 iunie 2013 – Sala Palatului


 


 


”Duc atmosfera la un nivel care iti taie respiratia”


The Independent (Marea Britanie)


 


 


Exista muzica cubaneza si exista Buena Vista Social Club. Dovada stau premiile Grammy castigate de-a lungul timpului, dar si zeci de aparitii live in cele mai celebre sali si la cele mai prestigioase festivaluri din Asia, America, Australia sau Europa. Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres si ceilalti 12 instrumentisti din Orquesta Buena Vista Social Club revin in Romania, pentru prima data in formula completa, pentru doua concerte unice: la Sala Palatului din Bucuresti in data de 25 iunie si a doua zi la Sala ”Horia Demian” din Cluj-Napoca .


 


 


Wim Wenders a avut motive intemeiate cand i-a ales pe Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachaito Lopez, Compay Segundo, Omara Portuondo sau Eliades Ochoa sa filmeze un documentar antologic despre muzica cubaneza. Acestia sunt reprezentantii cei mai de seama ai varstei de aur a muzicii din insula din Caraibe, cei fara virtuozitatea carora iubitorii de muzica din intreaga lume nu ar fi aflat de Chan Chan, El Cuarto de Tula, Candela sau Dos Gardenias.


 


Dupa cateva vizite de neuitat la Bucuresti dar si o serie de proiecte muzicale care li se aseamana doar prin denumire si provenienta geografica, adevaratii pionieri si ambasadori ai stilurilor son montuno, danzón, cha cha cha sau bolero revin pe scena Salii Palatului, de data aceasta in formula completa.


 


Trombonul sefului de orchestra Jesus ‘Aguaje’ Ramos a facut de-a lungul timpului parte din toate inregistrarile de muzica cubaneza ale casei de discuri World Circuit, iar maiestria lui interpretativa si abilitatile de dirijor i-au asigurat un loc de cinste in turneele mondiale ale legendarilor Ibrahim Ferrer, González si Omara Portuondo.


 


 


Barbarito Torres a fost conducatorul muzical al trupei Grupo Campoalegre, a cantat cu Afro-Cuban All Stars, iar pe albumul lui solo, intutulat ‘Havana Café’ i-a avut ca invitati pe Ibrahim Ferrer si Omara Portuondo.


 


Sunetul inconfundabil al trompetei lui Guajiro Mirabal si personalitatea lui coplesitoare i-au atras denumirea de ”trompeta a Cubei”. Albumul lui, ‘Buena Vista Social Club Presents Manuel Guajiro Mirabal’ a fost nominalizat la premiile Grammy si Latin Grammy.


 


Ziarul New York Times observa in cronica celui mai recent album Omara Portuondo, denumit ‘Gracias’ (castigator al unui premiu Latin Grammy) ca ”anii nu au reusit sa diminueze cu nimic calitatile ei vocale… vocea ei ramane una bogata, dinamica si puternica”. Omara canta si danseaza pe scena de cand era adolescenta in anii ’40 si nu da semne de oboseala, incitand in permanenta colegii din scena dar si publicul sa se miste alaturi de ea in pasi de dans.


 


Dupa ce a revenit alaturi de Orquesta pentru cateva concerte vara trecuta, el sonero de Santiago de Cuba Eliades Ochoa revine la Bucuresti, pentru prima data pe aceeasi scena cu toti ceilalti muzicieni Buena Vista Social Club. Ochoa este considerat unul dintre cei mai importanti interpreti ai stilului son din toate timpurile. Vocea sa inconfundabila, palaria de cowboy si armoniile chitarii sale (de fapt instrument traditional cubanez transformat)


 


Nu ratati ocazia sa fiti lasati din nou cu rasuflarea taiata de atmosfera creata de legendele cubaneze Buena Vista Social Club. Veniti sa ii vedeti inainte de concertul lor din toamna de la Royal Albert Hall din Londra. La Sala Palatului, pe 25 iunie.


 


Concertul de la Bucuresti este organizat de Fundatia Phoenix.