Parallel - FEST FDR2014  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Sambata, 14.06, ora 19


Sala 2 a TNTm


 


GroundFloor Group și Colectiv A, Cluj prezinta


PARALLEL de Ferenc Sinkó / Secțiunea FEST-Performance


 


Durata spectacolului 1h10


Spectacol in limba engleza cu supratitrare in limba romana


Spectacol nerecomandat sub 16 ani


 


LUCIA MARNEANU


KATA BODOKI-HALMEN


 


Concept/ Coregrafie FERENC SINKÓ


Decoruri VALENTIN ONCU


Costume GYOPÁR BOCSKAI


Cantece KATA BODOKI-HALMEN


Muzica DANAGA


 


Regia artistica FERENC SINKÓ și LETA POPESCU


 


Spectacolul Parallel, semnat Ferenc Sinkó și Leta Popescu  are la baza experiențele protagonistelor Lucia Marneanu și kata bodoki-halmen. Creat din propunerile celor doua artiste și din texte scrise de intreaga echipa, spectacolul provoaca printr-o abordare directa a temelor corp, identitate sexuala, refulare, acceptare. Corpurile  in mișcare, drag-show-ul și muzica originala de kata bodoki-halmen și danaga fac spectacolul dinamic și penetrant.


 

FEST-FDR2014

Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National