Pavilionul de Arta Bucuresti-Art Safari

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Pavilionul de Artă București – Art Safari 2019

27 septembrie – 6 octombrie

Palatul Oscar Maugsch | BCR | Piața Universității, Bulevardul Regina Elisabeta nr. 5, București

Cea de-a șasea ediţie a Pavilionului de Artă București — Art Safari,  va avea loc în perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019 și aduce în atenţia publicului artă de patrimoniu, artă contemporană, instalații, performance-uri, ateliere pentru copii și tururi ghidate.

Art Safari București 2019 va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, pe o suprafață de 10.000 mp, cea mai mare expoziție dedicată pictorului Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani, sculptură de la 1800 până în 2019, precum și o expoziție dedicată artei supercontemporane. Pavilionul expozițional este semnat de arhitectul Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneția - edițiile 2016 până în prezent și este susținut de Primăria Municipiului București, prin Expo Arte.

 Noutăți Art Safari București 2019

 Pavilionul Muzeal „Nicolae Tonitza și geniul copilăriei”, curator Zoltán Soós, va găzdui lucrări de Nicolae Tonitza, focusul expoziției fiind pe universul copilăriei, ilustrat magistral de mare artist. 

Pavilionul Central „Repvblica. Despre umbre în sculptură”, curator Călin Dan, va găzdui, în premieră, o expoziție concepută și realizată ca o privire antologică și analitică asupra sculpturii din România, în perioada 1800-2019.

Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău”, curator Mihai Zgondoiu, radiografiază noul val de artiști aflați la început de carieră și cuprinde instalații interactive de artă, video-mapping, intervenții site-specific, performance, artă media, obiect/sculptură sau print experimental.

Programul Art Safari Kids 2019 oferă ateliere interactive de pictură pe pânză, atelier de sculptură, atelier de ilustrație în pasteluri cretate, atelier de bandă desenată.

Specialiștii Art Safari te invită să descoperi expozițiile din acest an prin intermediul tururilor ghidate, care îți aduc în atenție povestile lucrărilor și artiștilor prezenți în expoziție.

Program vizitare:

27 septembrie – 6 octombrie
luni – vineri și duminică 12:00 – 21:00
sâmbătă 12:00 – 23:00

 Mai multe detalii pe siteul www.artsafari.ro