Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Jean-Pierre Dassonville: Per Il Corno Da Caccia

Jean-Pierre Dassonville prezinta vineri, 4 noiembrie 2016, ora 19:00, secretele cornului natural alaturi de ansamblul “Il Gardellino” la Palatul Bragadiru, in prima serie de concerte intitulata Early Music Winds ce deschide editia 2016 a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti.

Seria de concerte Early Music Winds propune continuarea mini-stagiunii Early Music Strings din 2015. Cunoscute sub termenul generic ”winds”, instrumentele de suflat au insotit practica muzicala inca din Antichitate. În curentul european ”Early music” ele sunt protagonistele recitalurilor solistice sau camerale si confera sonoritati grandioase orchestrei baroce.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti are loc in perioada 1 - 28 noiembrie si cuprind trei serii de concerte si evenimente alternative: Early Music Winds, un proiect realizat in colaborare cu ansamblul Il Gardellino si cu sprijinul Koninklijk Conservatorium Brussel, Movie Gala si Clavecinissimo, un proiect dedicat strangerii de fonduri pentru restaurarea clavecinului Ruckers - Taskin si seria Baroque Concerts desfasurata in trei sali distincte pe parcursul a sase concerte.

Jean-Pierre Dassonville alaturi de ansamblul Il Gardellino va interpreta lucrari foarte cunoscute din creatia compozitorilor G. Ph. Telemann, J. Fr. Fasch G. H. Stölzel si va prezenta publicului un instrument extrem de dificil din punct de vedere tehnic: cornul natural.

Jean-Pierre Dassonville este profesor de corn modern la Conservatoire Royal de Mons si de corn natural la Conservatoire Royal de Bruxelles. În plus, este profesor invitat la cursurile de maiestrie de la Anjou si la festivalurile de la Epsilon à St-Yrieix-la-Perche si Avignon.

Din 1997 activeaza ca solist cornist in orchestra Teatrului de la Monnaie. A fost membru al Harmonie des Guides si al Orchestre symphonique de la RTBF. A cantat solo in concertul pentru corn de Roland Schoelink la festivalul Vire en Normandie cu Orchestra de la Monnaie sub bagheta dirijorului Kazushi Ono. Între ansamblurile alaturi de care este invitat sa concerteze se numara Danel quartet, Oxalys si Nouvelles Consonances. Canta de asemenea la corn natural alaturi de cvintetul de suflatori al ansamblului Les Agrémens si ansamblul Solstice.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati website-ul www.earlymusic.ro

 

Sponsori / Parteneri