prostia - Bilete

PROSTIA OMENEASCA  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

“Proștii mor, dar prostia e nemuritoare’. I.L. Caragiale

A fost odată, când a fost, că dacă n-ar fi fost, nu s-ar povesti…

o nevastă care se vaită că-i va muri copilul rănit de drobul de sare atârnat deasupra capului - ce ne facem cu drobul de sare și ce îi rămâne sărmanului soț de făcut? Hotărăște să plece în lume și să se întoarcă, doar dacă va întâlni în călătoria sa proști mai mari decât cei de care fugise din satul natal. În drumul său se lovește de unii care își construiesc căruța în casa pentru ca apoi să rămână blocați cu ea la ieșire din cauza ușii, alții care încearcă să îndese lumina soarelui într-o găleată pentru a o duce în casă fără a se gândi ca un geam ar putea rezolva problema, gospodari care încearcă să adune nucile cu furca sau să suie vaca in pod pentru ai da fân. Vom descoperi astfel că povara prostiei este tare greu de dus. Oare se va întoarce sărmanul soț acasă? … „Rău cu rău dar mai rău fără rău”

Acțiunea spectacolului este plasată undeva la țara lângă Arad, în ograda unui cuplu – el ardelean, ea moldoveancă - a căror viața zilnica se derulează în armonie totala cu radioul si emisiunile neîntrerupte ale televiziunilor în goană după o audiență de vârf … știri bombastice, seriale debile, emisiuni care caută chiar cu riscul ridicolului - ineditul … cu urechea la radio și cu ochii lipiți de ecranul TV, cât e ziulica de lungă, uitând pentru o clipă de munca în gospodărie cei doi hotărăsc să nu mai fie doar simpli consumatori media devenind ei înșiși producători media… ograda se transforma în platou de televiziune / scena de teatru, obiectele de gospodărie devin decor, iar ei bineînțeles actori … O noua emisiune se naște: Sătenii au talent!

Un spectacol interactiv inspirat de celebra poveste scrisă de Ion Creangă acum mai bine de 140 de ani. Un spectacol într-o montare dinamică cu umor spumos, care îmbină cu haz și tâlc jocul de actor, mânuirea de marionete și mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie, cântul și dansul.

Și-am încălecat pe-o șa, așteptându-vă în ograda mea!

Regie colectivă, Scenografie colectivă, Distribuția: Oana Rogojină, Cristian Bordaș