Puericultura+Curs Lamaze-Ingrijire Bebe  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Cursuri de ingrijire a nou-nascutului pentru cuplu Curs Puericultura+Curs Lamaze


Am pregătit o experiență pentru cuplurile ce așteaptă un copil. Aşa că dacă ești în cautare unui cadou pentru viitorii părinți, l-ai găsit pe cel perfect.Pregătirea pentru venirea pe lume a unui copil poate fi copleşitoare, de aceea echipa Centrului 9 luni a pregătit un curs de îngrijire nou-născut + alăptare - Puericultură - prin care vor “deschide o poarta” către fascinanta lume a nou-născutului, prezentând-o părinților din perspectiva bebeluşului pentru a fi înțeleasă mai bine.Vor găsi răspunsul la întrebările: cum “simte“ bebeluşul lumea după naştere? ce nevoi are? ce înseamnă plânsul şi de ce plânge? de ce îşi doreşte să fie ținut în brațe?


Cursul are de asememenea o parte practică ce include schimbarea scutecului, baia bebeluşului, tehnici de liniştire şi poziții de alăptare.Parcurgerea unui astfel de curs se face în perioada prenatală, obiective acestuia fiind:– oferirea de informații teoretice şi practice - înțelegere/îngrijire nou-născut,– pregătirea viitorilor părinți în îngrijirea bebeluşului,– creşterea gradului de încredere în abilitatea de a creşte un copil.


Cursul este structurat în două sedințe, pe parcursul unui week-end, iar printre temele discutate se vor afla:-politicile Baby Friendly din maternitate-“ora magică” şi importanța acesteia- reflexele native ale bebeluşului şi rolul lor- nevoile fundamentale ale nou-născutului- modele de parenting preluate din familie- îngrijire nou-născut (partea practică)- cat de periculoase pot fi miturile?- semnele de boală- alăptarea: stadiile, implicațiile psihologice, crearea planul personal de alăptare.


Cursul de Puericultură are atestare pentru concediul paternal 10 zile, conf. Legii 210/1999.


Iar dacă viitoarea mămică se gândește să aleagă nașterea naturală, Cursurile Lamaze sunt structurate pentru a înțelege procesul nașterii și pentru a-şi învinge propriile frici.


Dincolo de experiența medicală, nașterea este și o experiență profund emoțională de aceea încurajăm suportul partenerului în timpul travaliului (acolo unde și acesta își dorește), concepem planul de naștere, încurajăm comunicarea cu partenerul și cu echipa medicală, toate acestea pentru ca cei doi parteneri să traiască o experiență pozitivă.


Cursul este interactiv, cuprinde o parte teoretică și o parte practică, oferindu-se şi un suport de curs , iar obiectivele acestuia sunt:– oferirea unei baze informaționale solidă (informații medicale, studii de caz, statistici) despre nașterea naturală– înlăturarea temerilor legate de durere și nașterea naturală– creșterea gradului de încredere al gravidei vis a vis de nașterea naturală– înțelegerea întregului proces “pas cu pas”– învățarea unor metode de diminuare a durerii în timpul travaliului– informații despre alăptare și îngrijirea bebelușului (puericultura)


Cursul este structurat în patru ședințe săptămânale iar tematica atinge subiecte precum:- planul de Naștere: ce este și cine-l întocmește- maternitatea/Spitalul Babý Friendly: care sunt practicile Baby Friendly- principiile Lamaze despre nașterea naturală- ce este frica/anxietatea și cum afectează ea travaliul- cum suportăm durerea? modalități nefarmaceutice pentru controlul durerii- travaliul, acasă sau la spital?- suportul psihologic în timpul travaliului, rolul partenerului- exercițiile de respirație Lamaze - cum simte bebelușul “lumea” după naștere / reflexele native ale bebelușului / nevoile bebelușului în prima lună de viață- îngrijirea bebelușului (parte practică): schimbat scutec, băița, igiena bont ombilical, urechi, ochi- ce lucruri să cumpăram și ce lucruri să NU cumpăram pentru bebeluș- mituri în îngrijirea bebelușului- alăptarea


Detaliile experientei - cursuri pentru gravidă și partenerul acesteia


Curs Puericultură + Alăptare • Curs îngrijire bebeluşi +alăptare

 • Durata: Sâmbăta și Duminica, 7h

 • Atestare pentru concediul paternal 10 zile, conf. Legii 210/1999.


Curs Lamaze • Curs naștere naturală+îngrijire bebeluş

 • Durata: 4 ședințe săptămânale, 12h

 • Locatie: București, Centrul 9 luni

 • Experienta pentru o persoana

 • Primesti un voucher electronic cu optiunea ta, precum si posibilitatea de a adauga un mesaj personalizat, daca optezi pentru a-l face cadou

 • Valabilitate voucher: 12 luni


Important de știut- Puericultura: • Cursul trebuie urmat de cuplul/gravida care are sarcina intre 20- 38 săptămâni.


Important de știut- Cursul Lamaze: • Acest curs poate fi făcut începând cu săptămâna 20 de sarcină.

 • Voucherul este valabil 12 luni de la data achiziției, pentru 2 persoane

 • Experiența este valabilă în limita locurilor disponibile (o rezervare este necesară în avans)