pulzart-springville-1 - Bilete

PulzArt - Miet Warlop

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Miet Warlop: After All Springville (BEL)


O bandă desenată care prinde viață, o masă care pășește ușor pe vârfuri, o căsuță de carton care fumegă în culori îmbietoare și un panou de siguranță dezamăgit de tot – despre eșecul tragic al unei comunități.

În After All Springville, Miet Warlop face de fapt cu teatrul ceea ce un cutremur sau un uragan face cu un oraș: bulversează complet ordinea lucrurilor, apoi înlocuiește haosul cu o nouă regularitate semnificativă. Nimic aici nu este ceea ce pare. Părțile și rolurile oamenilor și ale obiectelor sunt amestecate. Springville este o lume în care personajele încearcă să conviețuiască și să coexiste prin diverse dezastre. Viața de zi cu zi a unei societăți ridicol de absurde, dar foarte reale.

Datorită instalațiilor și performance-urilor la scară largă ale lui Warlop, precum și studiilor sale în domeniul artelor vizuale, nu este surprinzător faptul că viziunea sa teatrală este unică în lumea artei contemporane. După 12 ani, producția sa de teatru de mare succes „Springville” a fost reluată și completată cu instalația „Amusement Park” în toamna anului 2021, cu titlul „After All Springville”. Spectacolul încorporează elemente de teatru live, teatru de păpuși, teatru de obiecte și performance, pe care autorul le pune în scenă cu mare grijă.

Teatrul lui Miet Warlop este jucăuș și plin de comedie de situație, dar explorează esența umanității. Dacă nu ar fi atât de amuzant, ar fi tragic...

Lucrările lui Miet Warlop vor fi prezentate pentru prima dată publicului din România la cea de-a 8-a ediție pulzArt.

Concept și regie: Miet Warlop

Cu: Hanako Hayakawa, Winston Reynolds/Emiel Vandenberghe, Alexandra Rosser/Margarida Ramalhete, Milan Schudel/Jacobine Tone Kofoed, Wietse Tanghe/Freek De Craecker, Jarne Van Loon

Costume: Sofie Durnez

Coordonare tehnică: Patrick Vanderhaegen

Echipa tehnică: Eva Dermul, Jurgen Techel, Bart Van Hoydonck

Director de producție: Rossana Miele

Producție: Miet Warlop / Irene Wool vzw

Coproducție: HAU Hebbel am Ufer – Berlin (DE), Arts Centre BUDA (BE), Arts Centre Vooruit (BE), PerPodium (BE), De Studio Antwerpen (BE), Internationales Sommerfestival Kampnagel (DE) Realizat cu sprijinul The Belgian Tax Shelter, Autoritățile Flamande, orașul Ghent (BE).

Mulțumiri: Arts Centre CAMPO (BE), TAZ – Theater Aan Zee & cc De Grote Post (BE), Amotec (BE), Bennert Vancottem

Contact și distribuție: Frans Brood Production

Data:

14 octombrie, vineri, 19:00

15 octombrie, sâmbătă, 19:00

Durata: aproximativ 50 de minute

Locație: Teatrul „Tamási Áron”, Sala Mare

Preț: 40/20 lei

Vârsta recomandată: peste 14 ani