Punct triplu- FEST FDR2014  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

      


 


Vineri, 16.05, ora 21


Sala Mare a TNTm


 


Teatrul Național Targu-Mureș, Compania „Liviu Rebreanu” și Colectiv A Cluj prezinta


PUNCT TRIPLU de Bogdan Georgescu / secțiunea FDR


 


Durata spectacolului 1h35


 


Distribuția


Sever/Observator ION VANTU


Gyöngver BEREKMÈRI KATALIN


Doamna Nicoara/ Funcționara/ Medicul Legist/ Fata/ Mama ELENA PUREA


Nela/ Polițista/ Dispecera/ Andrea/ Șoferul/ Fata  MIHAELA MIHAI


Nicu/ Polițistul/ Patronul/ Stomatologul/ Directorul/ Șoferul/ Barbatul CSABA CIUGULITU


Vlad/ Mark/ Șoferul/ Asistentul/ Baiatul ANDREI CHIRAN


 


Scenografia IRINA GADIUȚA


Sound design SEVER BARZAN și LEVENTE JANCSÓ II


Light design ATTILA KÁSZONI


 


Regia artistica BOGDAN GEORGESCU


 


Un tata decide sa-si puna capat zilelor, impreuna cu doi dintre copiii sai. Punct triplu fictionalizeaza o realitate imediata, refuzata si trecuta rapid cu vederea si analizeaza, prin speculatie si prin documentare, contextul in care un eveniment ca cel prezentat a putut avea loc, factorii determinati si consecintele imediate.


Punct triplu este un proiect de observatie sociala si arta activa care isi propune sa exploreze mutatiile sociale contemporane, raportul barbat - femeie si conceptul de familie in dinamica sociala a inceputului mileniului trei.


Punct triplu este o ficțiune bazata pe fapte reale. Orice asemanare cu personaje sau fapte reale este pur intamplatoare.


 


proiect finanțat prin AFCN


                                                                 
                                                                                 FEST-FDR2014

Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National