Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Câștigătorul premiului Grammy, camerunezul Richard Bona, recunoscut ca una dintre cele mai mari 5 revelații din ultimii 10 ani, va concerta, împreună cu Mandekan Cubano, în 24 iunie, în curtea Muzeului de Artă din Cluj într-un concert din cadrul Jazz in the Park 2018.

Basistul și vocalistul Richard Bona, născut și crescut în Camerun, Africa, a ajuns la New York la mijlocul anilor ’90 și a uimit mulțimile cu stilul și prezența lui unică. Unii chiar s-au avântat să afirme că Bona ar reprezenta “a doua venire” a lui Jaco Pastorius. Cel mai recent proiect al lui e inspirat din grupul afro-cuban Mandekan Cubano care îmbină o varietate de stiluri din Africa, America de Sud și, desigur, Cuba.

 

Originar din Camerun, Bona rămâne atașat de rădăcinile lui, cu ritmuri africane care se reflectă în fiecare dintre cele șapte albume.

După numeroase premii câștigate, reprezentații și ani buni de experiență, Bona a devenit unul dintre cei mai performanți și căutați muzicieni ai acestei generații. A primit prestigiosul Victoires du Jazz Award pentru cel mai bun artist international în 2004 și și-a confirmat abilitatea de a aborda o multitudine de genuri, de la jazz, pop, bossa nova, traditional, afro-beat și funk.