ROKOLECTIV FESTIVAL  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

ROKOLECTIV


FESTIVAL DE MUZICA ELECTRONICA SI ARTE CONEXE


19-22 APRILIE 2012 // UNM // MNAC


 


Parteneri:


Burn Studios, MNAC, UNMB, Institutul Goethe, Ambasada SUA, Pro Helvetia


 


Ajuns la a saptea editie, festivalul Rokolectiv revine intre 19 si 22 aprilie la MNAC (Muzeul de Arta Contemporana) si Universitatea Nationala de Muzica, cu concerte, instalatii si filme documentare.


 


Programul de anul acesta se deschide joi (19.04) la Conservator (UNM), cu un performance Hauschka, o interventie neortodoxa asupra pianului preparat cu mingi de ping-pong, benzi adezive si alte obiecte profane, urmat de aparitia infuzata de reminiscente 80s a Mariei Minerva, diva lo-fi a labelul-ui 100% Silk.


 


Vineri (20.04) festivalul se muta la MNAC, cu instalatii si proiectii de filme documentare in mediateca si concerte live pe terasa acoperita de o structura transparenta. Dixon este capul de afis al primei seri, cu un set de dans atent construit, iar duo-ul londonez Disclosure va face o demonstratie inedita de R&B-tronica. Tanarul producator de la Marea Neagra, Anadolchioi, isi face prima aparitie live sub acest pseudonim cu un proiect inspirat de eurodance, turbo-folk si juke, precedat de fondatorul platformei locale Origami Sound, Herne.


 


Sambata (21.04) incepe cu o scufundare in muzica leftfield romaneasca alaturi de Batiscaf Radio si continua cu texturile wonky ale duo-ul de bulgari relocati la Berlin, 1000 names. Pentru nostalgicii zilelor de glorie ale clubbing-ului, The Miracles Club, trupa de psych-house din Portland, va performa un numar magic cu miros de Hacienda, Soul II Soul si Coogi jumpers. Sud-americanul Matias Aguayo coloreaza seara cu un mix de house, swing, italo-disco, kwaito, huarachero, cumbia sau champeta, iar Sillyconductor revine la Rokolectiv cu un nou proiect mutant de pop generic produs la granita cu acustica microtonala si robotica inecata in bass a clavecinului.


 


Duminica inseamna Scarlatti Goes Electro si un Versailles intors pe dos cu costume flamboaiante si muzica baroca trecuta prin sintetizatoare, precum si ‘serenadele’ 2-step ale producatorului de doar 19 ani din Glasgow, Koreless. Venita din Berlin via Bristol, Emika transforma grime-ul din warehouse-uri intr-un pop invaluit de emotii sumbre. Inchiderea festivalului ramane pe mainile dj-ilor Rashad si Spinn, ambasadori ai juke-ului si footwork-ului din Chicago.


 


In paralel cu concertele, de neratat sunt audio-tancul artistului Nik Novak (Panzer), parcat in fata MNAC-ului, precum si sculptura sonora a fratilor Andre si Michel Decosterd, Cycloid-E, recent premiata la Ars Electronica.


 


Pass-urile de 4 zile (singurele care garanteaza accesul la seara de deschidere de joi 19 aprilie) sunt puse la vanzare, in numar limitat, in reteaua www.eventim.ro (70 de lei).Detalii pe:


www.rokolectiv.ro


http://www.facebook.com/events/258875497528820/
PROGRAM
............................................................


19.04 / UNM / 20h00


 


Hauschka (De)


Maria Minerva (Est)


…………………………………………


20.04/ MNAC/ 22h30Herne presents Origami Sounds (Ro)
Anadolchioi [Ro]
Disclosure (Uk)
Dixon (De)
…………………………………………

21.04/ MNAC/ 22h30


 


Batiscaf Radio set (Ro)
1000 names (Bg)
Sillyconductor (Ro)
The Miracles Club (Us)
Matias Aguayo (Ar)
………………………………………….

22.04/ MNAC/ 20h00Scarlatti Goes Electro (Fr])


Koreless (Uk)
Emika (Uk)
DJ Rashad & Dj Spinn (Us)
……………………………………………