Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Romanian Snooker Masters: patru campioni mondiali deschid competiția, miercuri

Romanian Snooker Masters debutează, miercuri, la Circul Metropolitan București,  cu patru meciuri care aduc în fața fanilor români patru campioni mondiali.

Regalul de cinci zile pline de snooker începe cu duelul dintre Mark Williams și Ali Carter, iar seara de miercuri se încheie cu un regal, de la ora 19:00. Campionii mondiali din 2010 și 2015, Neil Robertson și Stuart Bingham, au meci direct pentru un loc în faza sferturilor de finală, iar apoi intră în arenă numărul unu mondial, Mark Selby.

Turneul internațional organizat de către McCann Bucharest şi McCann/Thiess Events în cadrul circuitului mondial World Snooker are la start cinci campioni mondiali, șase jucători din Top 10 mondial și, respectiv, 12 dintre cei mai buni 16 sportivi ai momentului.

Englezul Shaun Murphy și-a anunțat retragerea de la Romanian Snooker Masters după efectuarea tragerii la sorți, iar locul său pe tablou a fost preluat, conform ordinii în clasamentul mondial, de conaționalul său, Mark King.

Turneul este dotat cu premii în valoare totală de 200.000 euro şi va premia câştigătorul cu un cec în valoare de 50.000 euro.

Programul meciurilor din primul tur la Romanian Snooker Masters (numele jucătorului, poziția în clasamentul mondial, țara de origine)

Miercuri, 14 martie, ora 13:00
Mark Williams (7, Țara Galilor) – Ali Carter (12, Anglia), urmat de
Mark King (20, Anglia) – Stephen Maguire (19, Scoția)

Miercuri, 14 martie, ora 19:00

Stuart Bingham (11, Anglia) – Neil Robertson (13, Australia), urmat de

Mark Selby (1, Anglia) – Liang Wenbo (18, China)

 

Joi, 15 martie, ora 13:00

Barry Hawkins (8, Anglia) – Ryan Day (17, Țara Galilor), urmat de

John Higgins (5, Scoția) – Anthony McGill (16, Scoția)

Joi, 15 martie, ora 19:00

Judd Trump (3, Anglia) – Luca Brecel (15, Belgia), urmat de

Mark Allen (9, Irlanda de Nord) – Kyren Wilson (14, Anglia)

 

 

 

Partidele din primele două tururi, programate de miercuri până vineri, se dispută după sistemul cel mai bun din 7 frame-uri. Semifinalele se vor desfăşura sâmbătă, 17 martie, după sistemul cel mai bun din 9 frame-uri, în timp ce finala de duminică se va juca în două sesiuni, cu un maxim posibil de 19 frame-uri.

 

La precedenta vizită a circuitului mondial de snooker, capitala României s-a bucurat, în 2016, de o finală memorabilă între Judd Trump şi Ronnie O’Sullivan, câştigată de „Asul din Pachet” Trump după un meci spectaculos, cu scorul de 9-8.