wien-bleibt-wien-1 - Bilete

Romanian Symphony Wind Orchestra

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Concertul extraordinar intitulat sugestiv ,,Viena rămâne Viena" aduce în atenția publicului unica orchestră simfonică de suflători din România ,,Romanian Symphony Wind Orchestra", alături de care vor evolua soprana Irina Baianț și actrița Claudia Motea, sub bagheta dirijorului Mihai Mircea Spânu.

Concertul de gală va cuprinde muzică festivă din capitala mondială a muzicii, într-o interpretare inedită, ce va reuni sonoritățile specifice ale orchestrei simfonice de suflători, vocea de catifea a sopranei Irina Baianț, precum și povești despre minunata Vienă, în viziunea actriței Claudia Motea.

Soprana Irina Baianț este una dintre cele mai prolifice voci tinere ale României, cu un palmares impresionant de concerte atât în străinătate cât și în țară, supranumită de presa internațională "vocea de aur îmbrăcată în catifea".

Mihai Mircea Spânu, primul român care a absolvit facultatea de dirijat orchestră de suflători, specialitatea orchestră de tip armonie, orchestră fanfară și brass band, a concertat în țări precum Germania, Belgia, Țările de Jos, Elveția, Austria sau Turcia. Dirijor, trompetist și pianist, a studiat la Școala Superioară de Muzică din Düsseldorf, Conservatorul din Maastricht, Conservatorul Regal din Liége și Școala Superioară din Mönchengladbach. A studiat dirijatul cu Pieter Jansen, inspector al muzicilor militare neerlandeze, Patrick Baton, Jos Zegers, urmând și cursuri de măiestrie ale dirijorilor Jan Cober, Thomas Doss sau Theo Wolters.

Mihai Mircea Spânu este totodată dezvoltător al proiectului pentru promovarea muzicii de suflători și tradițiilor românești în cadrul proiectului ,,Conservarea tradițiilor românești", împreună cu managerul Florin Ciofică, unde au fost prezentate în premieră peste 60 de lucrări originale și prelucrări pentru orchestre de suflători.

Cu o personalitate artistică unică, actrița Claudia Motea îmbină activitatea de poetă, scriitoare, dramaturg, scenaristă, traducătoare şi profesoară de artă dramatică. Apare cu mult succes în lumina reflectoarelor de la București până în Los Angeles, deținând numeroase distincții în țară și în străinătate.

Actriță one-woman-show și dramaturg, în prezent Claudia Motea este director artistic al Teatrului Nostrum, teatru afiliat Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, profesor de artă dramatică la Centrul UNESCO Mihai Eminescu din București și reprezentant Editura Creator, care face parte din grupul de firme Libris pentru evenimentele de lansare carte București.

Romanian Symphony Wind Orchestra, colectiv unic pe scena muzicală autohtonă, prima orchestră simfonică de suflători din România, a fost fondată în anul 2004 de către remarcabilul dirijor și manager artistic Florin Ciofică, cu sprijinul Sylviei Petre (absolventă a Julliard School of Arts din SUA) și al lui Aurel Manciu (director muzical al Standmusik Elzak din Germania) sub denumirea de Bucharest Wind Orchestra.

Cu un repertoriu extrem de variat, colectivul a reușit în scurt timp să valorifice numeroase creații la un înalt nivel profesional, astfel determinând o evoluție rapidă a nivelului de interpretare și abilității de înțelegere a diverse stiluri muzicale. Alcătuită din absolvenți ai unor prestigioase instituții superioare muzicale din România și din străinătate, Bucharest Wind Orchestra, colectiv ce a devenit un punct major de atracție al vieții muzicale din România și de peste hotare, a preluat ulterior denumirea de Romanian Symphony Wind Orchestra, fiind cel mai de seamă ambasador cultural, ce promovează lucrări muzicale dedicate suflătorilor.