Sala Radio - Stagiune 2015-2016 - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Studioul de concerte "Mihail Jora" isi redeschide portile dupa prima renovare din istoria sa

 

Incepand cu 30 octombrie 2009, Orchestrele si Corurile Radio au placerea sa va invite la concertele stagiunii 2009-2010 intr-un spatiu reinnoit, adecvat nivelului artistic al celor sapte ansambluri muzicale ce isi desfasoara activitatea aici: Orchestra Nationala Radio, Orchestra de Camera Radio, Corul Radio, Corul de Copii Radio, Big Band-ul Radio, Orchestra de Muzica Populara Radio si Cvartetul "Voces".

Studioul de concerte "Mihail Jora" - construit in 1959 si inaugurat in 1961 - este cea mai mare sala de concerte simfonice si corale din tara si singura sala de concerte din Romania care ofera posibilitatea de a realiza inregistrari in direct la calitate digitala.

 

Zilele acestea s-a incheiat prima si singura renovare a acestei sali, considerata din punct de vedere al acusticii cea mai buna sala de concert simfonic din Bucuresti, esentiala in viata culturala a unei capitale europene. Lucrarile, incepute in data de 5 august, au durat peste doua luni si au constat in refacerea pardoselii, inlocuirea scaunelor pentru public si crearea de locuri pentru carucioarele persoanelor cu handicap, refacerea si redimensionarea podiumului pentru orchestra. Costurile sunt de aproximativ 275.000 de euro plus TVA, sursele de finantare pentru acest proiect fiind asigurate  din alocatia bugetara pentru anul 2009 si din surse proprii. Lucrarile au fost realizate de specialisti si s-a urmarit pastrarea nealterata a acusticii, Sala Radio fiind cunoscuta ca sala de concert cu cele mai egale conditii de auditie in oricare din cele aproape 1000 de locuri.

Aspectul nou al Salii Radio poate marca inceputul unei noi epoci pentru traditionala activitate de concerte simfonice initiata in 1928, care se desfasoara de jumatate de secol in acest spatiu. Investitia in Sala Radio va fi valorificata la nivel national, dar si la nivel international, prin toate concertele pe care Radio Romania le ofera spre retransmisie prin Uniunea Europeana de Radio, in toate tarile partenere.