Saraiman - FEST FDR2014  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Miercuri, 11.06, ora 19


Sala 2 a TNTm


 


Teatrul Odeon București și Fundația perfoRM prezinta


ȘARAIMAN


Un spectacol de dans contemporan și stand-up comedy / secțiunea FEST-Performance


 


Durata spectacolului 1h


 


RAZVAN MAZILU


DAN BADEA


 


Concept RAZVAN MAZILU


Stand-up comedy DAN BADEA


 


Șaraiman a aparut dintr-o senzație personala, resimțita ca un gand rece, pe care ai vrea sa il alungi repede, și anume aceea a ratarii unor evenimente din viața mea, a noastra, a celor care am ales sa traim in Romania. Știu, mi s-a spus de nenumarate ori ca eu nu am de ce sa simt asta, pentru ca sunt un artist implinit, insa nu ai cum sa nu te intrebi cum ar fi aratat viața ta daca ai fi facut cu totul alte alegeri in diferite momente, alegeri deopotriva personale și profesionale. Impreuna cu artistul de stand-up comedy Dan Badea și inspirați de muzica lautareasca autentica, incercam, cu foarte mult umor, sa lansam niște intrebari și, eventual, sa gasim niște raspunsuri.


Razvan Mazilu


                                                                       FEST-FDR2014

Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National