Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Selah Sue cu un nou album la București

 

Selah Sue revine la București pe 13 mai, la Arenele Romane, în turneu de promovare a albumului „Reason”. Un eveniment organizat de Events.

 

Patru ani au trecut de la albumul său de debut. Se prea poate ca Selah Sue să nu-și fi învins demonii, dar măcar i-a exploatat din plin pentru a scrie “Reason”, un disc îndopat cu energie, lumină și emoție. Sunt piese ce te doboară de la primele acorduri, create de o artistă plină de viață și de cicatrici în același timp, aparent  întodeauna una cu chitara ei. "Succesul nu mi-a vindecat rănile", spune ea. "Nimic nu s-a schimbat cu adevărat. E o călătorie, o bătălie care va dura toată viața". 

 

Alternând eteric electro-soul-ul, trip-hop-ul și beaturi house, Selah Sue își regăsește adevărata identitate muzicală odată cu „Reason”. "Este o ecuație cu multe variabile" spune ea. Este, de asemenea, un echilibru perfect pe care l-a căutat în cât mai multe studiouri de înregistrare, în special în Belgia, dar și în Londra, Jamaica și Los Angeles, cu doi producători experimentați, Dane Robin Hannibal (Little Dragon, Kendrick Lamar) și suedezul Ludwig Göransson, cunoscut pentru colaborarea sa cu pop-trio-ul HAIM și rapperul american Childish Gambino. Sela Sue a scris și a înregistrat “Together” cu acesta din urmă, o radioasă declarație de dragoste hip-hop, învăluită de percuție urbană și synth-uri punctate. "Am scris această piesă în câteva ore, la Los Angeles. E primul meu cântec de dragoste. E visceral. Childish Gambino mi-a pus beat-urile și ritmul dezechilibrat în interpretare".

 

"Fear Nothing", o altă piesă infuzată cu trip-hop, a fost compusă și produsă de Matt Schwartz  în Londra. Matt Schwartz este compozitorul și DJ-ul britanic care a compus împreună cu Massive Attack “Dissolved Girl”.  "Am realizat, pentru prima dată, cât de mult mă poate ajuta un producător să asamblez caleidoscopul de sunete din capul meu", explică Selah Sue. "Ludwig mi-a permis să mă îndrept spre un stil mai experimental, electronic, agresiv și dansant. Ca și în "Falling Out", cu drum&bass-ul său ritmat și atmosfera underground, una din preferatele mele de pe acest album".

 

Piesele „I Won’t Go for More” și “Reason” sunt un ecou al artistei Selah Sue pe care o știam, construind melodii frumoase cu chitara sa acustică Taylor, cu aranjamente de coarde și tempouri ce merg de la funk la jazz la bossa nova. Pe visătoarea "Always Home”, realizat în colaborare cu ambii săi producători, Selah Sue impresionează cu virtuozitate sa vocală. "Am stat de vorbă cu melancolia mea și i-am spus că n-o ignor, dar că am și chef de dans. Și că e binevenită să danseze cu mine". Piesa "Alone", cu un feeling disco optzecist, e compusă în Los Angeles, în 2012, în noaptea în care Whitney Houston a murit. O reflecție în oglindă, "Sadness", scrisă și produsă în Jamaica cu producatorul Troy Taylor (Whitney Houston, Aretha Franklin) trimite la gloria epocii soul, cu arhanhgelii Marvin Gaye și Diana Ross. O baladă senzuală și sclipitoare, cântată cu vocea disonantă a unei dive de culoare,  ntreruptă de o pauză Ragamuffin neașteptată și dureroasă, dând ritmul unui amestec de stiluri muzicale și epoci în care constă adevărata putere a lui "Reason".

 

Sponsori / Parteneri