ShortsUp In Miscare  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

O noapte ÎN MIȘCARE la Opera Națională București


Road movies și campioni la breakdance la ShortsUP pe 6 aprilie
Călătorie, destinație, aventură, libertate. Acestea sunt cuvintele care guvernează personajele ce apar în scurtmetrajele din programul ShortsUP În mișcare. Evenimentul are loc la Opera Națională București vineri, 6 aprilie de la ora 22.00. O noapte la Operă, așadar, dar și un eveniment-premieră din multe puncte de vedere: în primul rând datorită selecției originale de filme scurte (100% road movies), precum și a îmbinării filmelor cu o formă de artă explozivă: dansul.


 


ShortsUP, care proiectează și promovează cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii, a alăturat până acum filmele cu muzica, teatrul sau expozițiile de fotografie și artă. A venit vremea dansului, care va fi reprezentat de doi campioni din cea mai cunoscută competiție de breakdance: Red Bull BC One. În plus, o trupa de jazz va susține live atmosfera și ritmul evenimentului.


 


Filmele, road movies recente și premiate, sunt populate cu eroi care pleacă la drum - pe jos, cu mașina, trenul, bicicleta, avionul - nu contează. Important este că pornesc aventuri și trec prin transformări, ies dintr-un mediu confortabil și intră în altul, căruia trebuie să-i facă față. Însă, când dai siguranța pe libertate, apar și urmări zguduitoare.


 


În “Nunta lui Tooty” (r. Fred Casella, Marea Britanie, 2011) un cuplu pleacă la țară, la nunta unor prieteni. Comic din exterior, dramatic din interior, cei doi sunt puși față în față, nu atât unul cu altul, cât cu nepotrivirea lor. Filmul “Drumul spre casă” (r. Rahul Gandotra, India/ Marea Britanie, 2010) surprinde parcursul lui Pico:  trimis de părinți la școală, în India, evadează pentru a se întoarce acasă, în Marea Britanie. Unde e adevărata lui casă? Camionul (r. Tom Merilion, Irlanda, 2010) e o metaforă de 5 minute a despărțirii halucinante dintre doi iubiți - în dans, pe un camion în mișcare.


 


Biletele pentru ShortsUP În mișcare pot fi cumpărate în avans prin Eventim și MyTicket, putând fi găsite și în rețeaua magazinelor Diverta, Vodafone sau Germanos, în librăriile Cărturești, la Sala Palatului, Librăria Mihai Eminescu sau Magazinul Muzica la prețul de 25 de lei sau la fața locului, în seara evenimentului, la prețul de 35 de lei. Toate biletele sunt cu loc. Biletul include accesul la întreg programul: două ore de filme scurte, reprezentația de breakdance, live jazz band și alte surprize care vor compune noaptea dinamică de la Operă. Detalii despre filmele din program pot fi găsite pe www.shortsup.ro. ShortsUP este un proiect generat de Asociația ORICUM în parteneriat cu Feeder.ro.


 


ShortsUP aduce în atenție cele mai valoroase scurtmetraje din lume într-o platformă de expunere unică, ce îmbină filmul scurt cu artele conexe cinematografiei.