ShortsUP Metamorfoze  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

ShortsUP și Decât o Revistă prezintă: Metamorfoze


ShortsUP revine la Opera Națională București pe 26 martie De la copilărie la adolescență. De la “băiețoi” la domnișoară. De la rău la bun. De la anonim la erou. Aproape orice film conține o transformare, o metamorfoză, surprinzătoare sau discretă, care ne captivează și ne alimentează nevoia de “mai bine, mai frumos, mai adevărat.”


Sâmbătă, 26 martie, de la 22.00, la Opera Națională București, programul ShortsUP Metamorfoze va include o selecție de filme scurte premiate din toată lumea. Scurtmetrajele vor prinde viață în jurul lansării numărului 5 a Decât o Revistă, un trimestrial creativ, care spune poveştile lumii în care trăim. Foști și actuali eroi din paginile DoR vor fi prezenți la seara transformărilor, căci ShortsUP este locul de întâlnire pentru forme de artă și de expresie diverse ce nasc evenimente spectaculoase.


Metamorfozele reale sau imaginare, în filme sau paginile Decât o Revistă, vor da viață scenei Operei. Un jazz band va crea atmosferă încă de la intrare, Vexx va acompania un film, iar actrița Mădălina Ghitescu va interpreta un monolog pe baza unui text din noul număr DoR.


Comedia scurtă Seraglio, nominalizată la Oscar, vorbește despre metamorfozele unei casnice nefericite. Cei doi regizori, Colin Campbell și Gail Lerner, și-au mărturisit entuziasmul de a reveni prin intermediul acestui scurtmetraj la Opera din București unde în 1997 au pus în scenă, împreună cu Andrei Șerban, Oedip.


Six Shooter, regizat de Martin McDonagh, cunoscut pentru lungmetrajul In Bruges, abordează cu umor o temă serioasă: moartea în sine e o transformare, dar tot transformare e și modul în care reacționăm la moartea celor dragi. Filmul a fost recompensat cu un Oscar în 2006 și a primit o nominalizare la BAFTA în 2005.


Una dintre surprizele serii ShortsUP va fi un scurtmetraj semnat Corneliu Porumboiu, care reușește să surprindă prefacerile care au loc în satul românesc.


Biletele pot fi cumpărate de pe eventim.ro la pretul de 25 RON sau în ziua evenimentului, de la Opera Națională București, la pretul de 35 RON (prețul de 35 RON include şi un exemplar din DoR #5). Biletele pentru ShortsUP Metamorfoze oferă acces la programul întregului eveniment.


Detalii pe www.shortsup.ro.


# # #


ShortsUP este organizat de Asociația Oricum și Feeder.ro.


Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea sa este aceea de a crea proiecte cu un impact şi un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani. Prioritare pentru Oricum sunt trei ramuri ale industriilor creative: cinematografia, designul şi muzica. Echipa care conduce astăzi asociaţia a contribuit în ultimii trei ani la proiecte ce au implicat activ peste 25.000 de tineri. Feeder este "agenţia de ştiri a naţiunii alternative", un site ce publică, de peste 6 ani, ştiri şi articole din zona urbană, evenimente alternative, sporturi extreme, muzică electronică, publicitate, design, tehnologie şi internet.