ShortsUP: Noaptea Lunga a Filmelor Scurte  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012


ShortsUP sub acoperis: reprogramarea evenimentului din 23 iunie


 


Filmele din programul Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012, eveniment anulat in Bucuresti pe 23 iunie din cauza ploii, vor fi reluate in programul ShortsUP de sambata, 14 iulie, la Turbohalle (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 220B).  
 


 


 


O dată pe an, scurtmetrajele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes pot fi văzute și la București. De cele mai multe ori în premieră sau în proiecție unică în România, filmele scurte, bune și recente ale lumii își dau întâlnire la noaptea-regal a filmelor sub 20 de minute. Noaptea Lungă a Filmelor Scurte este un eveniment ShortsUP aflat la a 4-a editie ce se va defășura pe 23 iunie la nou lansata Bibliotecă Națională a României, outdoor.


Unul dintre filmele-vedetă ale programului, Plimbarea de dimineață (r. Grant Orchard, Marea Britanie, 2011) a câștigat premiul pentru scurtmetraj la BAFTA, la Sundance și a fost nominalizat la Oscar. Animația e bazată pe o povestire a celebrului autor american postmodernist Paul Auster. Un newyorkez întâlnește o găină pe străzile orașului: care dintre cei doi se va dovedi “mai urban” și “mai cool”?


Cu o selecție din ce în ce mai precisă ce include numai filmele premiate sau nominalizate în marile competiții de film mondiale în 2011 - 2012, maratonul va testa rezistența cinefililor până la ora cinci dimineața. Competiția dintotdeauna dintre filme și cărți va cunoaște o scădere “dramatică” pe 23 iunie: filmele scurte proiectate afară vor fi privite admirativ de la ferestrele bibliotecii de milioanele de volume. Spotul video poate fi văzut pe site-ul proiectului: http://shortsup.ro/ro/video.


Biletele cumparate in avans sunt valabile pentru data de 23 iunie sau pot fi returnate inainte de aceasta data, la cererea cumparatorilor. Pentru detalii va rugam sa contactati organizatorii: www.shortsup.ro.