Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Luna noiembrie aduce la Sibiu ultimul eveniment major al anului 2017 de pe scena jazzistica din Romania. In perioada 10-12 noiembrie va avea loc la Sala Thalia, concursul international “Sibiu Jazz Competition”. Timp de 3 zile, incepand cu orele 19:00, publicul va putea asculta formatii noi de jazz din Europa, aspirante la marele premiu al concursului.

Pentru prima data de la lansarea sa in anul 1979, Sibiu Jazz Competition are loc separat de festivalul de jazz si a capatat o amploare pe care organizatorii nu au anticipat-o. Anul acesta, in concurs s-au înscris 53 de participanti din 15 tari. Dintre acestia, juriul a ales 13 finalisti din 8 tari.

In cele 3 zile de eveniment, pe scena vor urca artisti tineri din tari precum Belgia, Italia, Luxemburg, Polonia,  Rusia, Ungaria sau Turcia. De asemenea, Romania va fi reprezentata de 2 formatii de tineri muzicieni de jazz, extrem de talentati. Daca vineri, 10 noiembrie si sambata, 11 noiembrie, publicul va asculta compozitiile a 10 dintre concurenti, duminica, 12 noiembrie, dupa incheierea recitalurilor ultimilor 3 participanti in concurs, publicul va asculta pe scena Sibiu Jazz Competition un concert special al Big Band Gaio. Tot duminica seara va avea loc si Gala de Premiere, in cadrul careia, concurentii inscrisi in concurs vor castiga premii in valoare totala de 5000 Euro.

Asadar, iubitorii de jazz de pretutindeni isi pot planifica un sfarsit de saptamana la Sibiu, in perioada 10-12 noiembrie, pentru a petrece 3 zile pe ritmuri de jazz.