sosesc diseara - Bilete

SOSESC DESEARĂ  - Bilete

Restrange rezultatele cautarii

Detalii eveniment

Tudor Mușatescu, autor de epigrame, schițe și romane, se dedică, la maturitate, trup și suflet teatrului, în calitate de dramaturg, traducător, director de scenă, conducător și proprietar de teatru.

Criticii l-au considerat un fidel continuator, în perioada interbelică, al comediei caragialiene de moravuri, prin tipologie, situații și dialoguri spirituale. Debutul scenic l-a avut la Paris, în 1923, în piesa Focurile de pe comori.

Piesa SOSESC DESEARĂ, scrisă în 1932, este o „comedie sentimentală din lumea provincială. Scriitorul râde cu bunătate de inși cu orizonturi mici, dar cu pretenții mari, caracterizează nuanțat personaje de efect, amuză și înduioșează, găsește poezia sau ridicolul cotidianului și plasează totul într-o atmosferă de împăcare sufletească.” (Virgil Brădățeanu, Istoria Literaturii Dramatice Românești și a Artei Spectacolului, Editura Didactică și Pedagogică, 1979)

În această comedie incandescența feminină și slăbiciunea masculină se ciocnesc și dau naștere unei explozii de sentimentalism și autoironie.