Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

 

Spărgătorul de Nuci - Spectacol unic de balet clasic rusesc  cu scenografie 3D

Compania  “Russian Multimedia Ballet Theatre” prezintă, în premieră pentru România, spectacolul  clasic de balet “Spărgătorul de Nuci” într-un decor 3D care folosește ultima generație a tehnologiei de animație.

Spectacolul este pus in scena prin utilizarea intr-un mod exemplar al coregrafiei clasice, partial schimbata pentru o interatiune adecvata cu continutul multimedia, astfel incat actiunea are loc atat pe scena cat si pe ecranele de proiectie care inlocuiesc decorul static.

Continutul multimedia inlocuieste  decorul tipic și ofera o platforma in toata regula pentru dezvoltarea dramaturgiei de balet.

Cei 30 de balerini, selectați pentru proiect din cele mai prestigioase teatre de balet din Rusia, dansează pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski într-un decor virtual, aproape ireal, realizat cu ajutorul ultimei tehnologii grafice și de animație 3D flash.

Personajele apar mai întâi ca proiecție 3 D pe scenă, virtual,  apoi devin reale, vii, întruchipate de către balerini, într-o continuă mișcare.

Compania “Russian Multimedia Ballet Theatre” a fost înființată la Moscova în anul 2012, din fonduri private, cu scopul de a atrage atenția asupra spectacolului clasic prin folosirea ultimelor tehnologii multimedia în producția de teatru și balet. Artiștii selectați să joace în spectacolele cu scenografie 3D sunt artiști cu multă experiență pe scenele celor mai renumite teatre clasice din Rusia și pregătesc reprezentațiile sub îndrumarea unor maeștri ruși și experți străini.

Datorită succesului avut în turneele internaționale și a tot mai multor solicitări de a evolua cu spectacolele de balet multimedia pe marile scene ale lumii, cei de la RMBT și-au diversificat repertoriul, introducâd pe agenda, alături de “Spărgătorul de Nuci”, operele “Lacul Lebedelor” și “Giselle” și au în pregătire și alte capodopere ale baletului mondial pe care sperăm să le vedem cât de curând și în România.