stars-gala-1 - Bilete

STARS Gala

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

STARS Gala cu Iana Salenko și Dinu Tămăzlăcaru, Prim soliștii Operei de Stat din Berlin la Teatrul Național I.L.Caragiale, București

Anul acesta, STARS GALA va avea loc pe 30 august, de la orele 19:00, pe marea scenă a Teatrului Naţional Bucureşti, sala Ion Caramitru, unde balerini celebri precum Iana Salenko (Ucraina) şi Dinu Tămăzlăcaru (Moldova), prim solişti ai Operei de Stat din Berlin, vor dansa alături de tinerii participaţi la Revolve Dance.

STARS GALA este un eveniment cultural unic în România pentru că reunește pe aceeași scenă balerini profesioniști, ajunși la cel mai înalt nivel, cu tinerele talente din Romania și din străinătate, pe care le ajută să devină următoarele staruri ale scenei de dans.

După două săptămâni de cursuri intensive, tinerii din cadrul workshop-ului Revolve Dance vor prezenta un spectacol extraordinar care va avea trei parti: Open class Revolve Dance, la care vor participa toţi tinerii înscrişi la workshop-ul de vară, urmaţi de Ambasadorii Revolve Dance 2023, tineri care au rezultate internaționale extraordinare și care au fost susținuți de către acest workshop: Rebecca Rudolf - 19 ani (a studiat la Scoala Operei din Paris, la Academia de balet Vaganova din St. Petersburg și balerină la Bayerisches Staatballet Munchen), Horia Bucur – 19 ani ( multipremiat național și internațional, balerin la Opera Națională București), Alecsia Lăzărescu – 16 ani ( Pix de Lausanne “Jeune espoire”, “Hope award” Youth America Grand Prix, Barcelona 2020), Rebeca Zamfir -12 ani ( “Hope Award”, Finala Youth America Grand Prix, Tampa 2023) și mulți alții pe care îi vom anunța treptat!

Momentul culminat al Stars Gala sunt Iana Salenko și Dinu Tămăzlăcaru care vor performa o suita de balet clasic alături de care vor participa tinerele speranţe ale baletului mondial selectați în timpul workshop-ului sub pregătirea Prim solistului Teatrului Mariinski din St. Petersburg, al Operei de stat din Berlin și al Finish National Theatre, Stanislav Belyeavsky.

Spectacolul, de un înalt nivel profesionist prin clasă, emoţie şi stil, va fi complex la toate compartimentele, de la coregrafie, la muzică, scenografie sau costume.

Aflat la a 13-a ediție , Revolve Dance Festival se întoarce pentru ediţia de vară cu un workshop devenit deja iconic şi cu Stars Gala, un eveniment unic și special.

Revolve Dance s-a născut din dorința de a pregăti tinerii viitori profesioniști la un nivel înalt, aducându-le la București cei mai râvniți profesori de balet din lume. Acest workshop internaţional de dans se adreseaza tinerilor din România, dar şi din întreaga lume, care vor să facă performanţă în domeniu. În fiecare vacanţă de vară şi de iarnă, Revolve Dance organizează ateliere la care sunt atât invitaţi profesori de la cele mai bune şcoli de dans din lume, cât şi maeştrii de balet ( Academia de balet Vaganova din St. Petersburg, Bolshoi Academy, Școala Operei Naționale din Paris și altele).

În acest an, Revolve Dance are loc în perioada 18-30 august, la Sala Rapsodia din Bucureşti şi va avea ca profesori nume faimoase de la Opera Naţională din Paris: Carole Arbo (“Etoile" de Opera de Paris si profesor la Scoala de balet a Operei National din Paris) şi

Bertrand Belem (“Sujet” la Opera Nationala din Paris, câştigătorul medaliei de argint al Concursului de balet de la Varna şi profesor la Conservatorul din Paris). Alături de aceştia, vor intra în postura de profesori absolvenţi importanţi ai Academiei de Balet Vaganova din St Petersburg: Stanislav Belyaevsky (prim solist la Mariinsky Theatre in St.Petersburg, Staatsoper in Berlin and Finnish National Ballet in Helsinki), Anastasia Dunets (solista la Mariinsky Theatre în St.Petersburg şi Finnish National Ballet in Helsinki; trainer de recuperare în balet) şi Kirill Melnikov (solist şi prim solist la Teatrul Mariinski din St Petersburg, Bavarian National Ballet din Munchen şi profesor de la Ballet Academy - University of Music and Theatre Munchen).

Workshop-ul se încheie cu Stars Gala, spectacol organizat la nivel profesional pe una dintre scenele importante ale țării. Scopul principal al acestor două evenimente esenţiale pentru fenomenul coregrafic românesc este alinierea școlii de balet autohtone la standardele mondiale. Atât Revolve Dance Festival cât şi Stars Gala urmăreasc să descopere și să susțină tinerele talente ce doresc să-şi facă o carieră din dans şi, în acelaşi timp, să actualizeze metodele de predare ale profesorilor din școlile de profil din România. Mai mult, Revolve Dance şi Stars Gala dezvolta audiențe noi prin educarea publicului larg, iubitor de arta dansului.

Vă invităm să participați la cel mai așteptat eveniment dansat al verii, Stars Gala!

Detalii despre participarea la workshop a tinerilor care doresc perfomanță în balet pe www.revolvedance.ro

contact@revolvedance.ro

www.starsgala.ro