Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Peter Van Heyghen: The Elequent Recorder”

Peter Van Heyghen prezinta joi, 3 noiembrie 2016, ora 19:00, secretele falutului drept alaturi de ansamblul “Il Gardellino” la Palatul Bragadiru, in prima serie de concerte intitulata Early Music Winds ce deschide editia 2016 a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti.

Seria de concerte Early Music Winds propune continuarea mini-stagiunii Early Music Strings din 2015. Cunoscute sub termenul generic ”winds”, instrumentele de suflat au insotit practica muzicala inca din Antichitate. În curentul european ”Early music” ele sunt protagonistele recitalurilor solistice sau camerale si confera sonoritati grandioase orchestrei baroce.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti are loc in perioada 1 - 28 noiembrie si cuprind trei serii de concerte si evenimente alternative: Early Music Winds, un proiect realizat in colaborare cu ansamblul Il Gardellino si cu sprijinul Koninklijk Conservatorium Brussel, Movie Gala si Clavecinissimo, un proiect dedicat strangerii de fonduri pentru restaurarea clavecinului Ruckers - Taskin si seria Baroque Concerts desfasurata in trei sali distincte pe parcursul a sase concerte.

Peter Van Heyghen alaturi de ansamblul Il Gardellino va interpreta lucrari de G. B. Fontana, A. Vivaldi sau G. Ph. Telemann si va dezvalui secretele flautului drept.

Peter Van Heyghen canta solo pretutindeni in lume, alaturi de formatia Mezzaluna, ansamblul cameral More Maiorum, ansamblul renascentist vocal danez Capella Pratensis, dar si ca dirijor si director artistic al orchestrei baroce Les Muffatti (Bruxelles). Este invitat adesea sa concerteze in cadrul unor importante festivaluri europene de muzica veche: Bruges, Anvers, Utrecht, si St.Petersburg.

Peter Van Heyghen activeaza de asemenea ca cercetator, publicist si profesor. El preda interpretare instrumentala in maniera istorica la Departamentele de Muzica Veche din cadrul Conservatoarelor Regale din Bruxelles si Haga si este invitat sa sustina masterclass-uri, prelegeri sau sa conduca ateliere de lucru pretutindeni in lume.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati website-ul www.earlymusic.ro

 

Sponsori / Parteneri