Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

THE PROGRESSIVE-ROCK DREAM TEAM

MIKE PORTNOY, BILLY SHEEHAN, TONY MACALPINE, DEREK SHERINIAN

 

Reusind sa includa Romania pe harta unui turneu limitat, Phoenix Entertainment are onoarea de a prezenta concertul de rock - progresiv al anului : „THE PROGRESSIVE-ROCK DREAM TEAM- Mike Portnoy, Billy Sheehan, Tony MacAlpine, Derek Sherinian”.

 Evenimentul va avea loc la Jukebox Venue, in data de 20 octombrie 2012. In aceasta formula extraordinara, cei patru vor canta atat piese de pe albumele solo , cat si melodii din colaborarile pe care fiecare le-a avut de-a lungul carierei.


Mike Portnoy, fostul baterist de la Dream Theater, va cânta, în octombrie, la Bucureşti alături de alţi trei mari instrumentişti din lumea rockului progresiv, basistul Billy Sheehan, clăparul Derek Sherinian şi chitaristul Tony MacAlpine.

Proiectul, care nu poartă un nume oficial ci a fost denumit de organizatorii români "Progressive Rock Dream Team", a fost fondat de Mike Portnoy, cu intenţia iniţială de a cânta la cel mai mare târg al industriei muzicale, National Association of Music Merchants (NAMM), eveniment care are loc anual în California.

Prima apariţie în faţa unui public a celor patru a fost câteva zile mai târziu, la finala Guitar Center Drum Off, un talent-show de nivel naţional în Statele Unite. Urmare a cererilor din partea producătorilor, cei patru muzicieni s-au hotărât să continue proiectul fără nume şi chiar să pornească într-un turneu mondial.

Mike Portnoy este unul dintre cei mai mari baterişti ai lumii, fiind fondatorul trupei Dream Theater, în care a activat timp de 25 de ani. De-a lungul timpului, Portnoy a primit numeroase premii pentru cariera sa artistică şi a cântat, în perioada Dream Theater, şi în alte proiecte celebre în lumea progressive rock precum Transatlantic, Liquid Tension Experiment, Office of Strategic Influence (OSI), Yellow Matter Custard, Cygnus and the Sea Monster, Hammer Of the Gods sau Amazing Journey. După ce a părăsit Dream Theater, a colaborat pentru o scurtă perioadă cu Avenged Sevenfold, după care a fondat două proiecte, Adrenaline Mob şi Flying Colours.

Cele mai importante premii primite de Portnoy sunt cele 12 distincţii Best Progressive Rock Drummer of the Year, primite 12 ani la rând din partea prestigioasei reviste Modern Drummer Magazine.

Un clapar excepţional, Derek Sherinian a cântat cu Portnoy la Dream Theater în anii '90. Este unul dintre fondatorii formaţiei Planet X, a cântat cu KISS, Alice Cooper, Billy Idol, şi, în prezent, face parte din trupa Black Country Communion.

Tony MacAlpine este unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti ai rock-ului international. Artistul este cunoscut pentru albumele sale solo, dar şi pentru colaborările cu Steve Vai, Planet X, CAB sau cu basistul Billy Sheehan.

La rândul lui, Sheehan este considerat un basist impecabil, care, după cum spun organizatorii concertului de la Bucureşti, "a schimbat concepţia despre acest instrument prin stilul său de a cânta". Billy Sheehan a cântat cu Mr. Big, dar şi cu Steve Vai, Niacin, Talas sau David Lee Roth.


Sponsori / Parteneri