Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

The Royal Ballet - Lacul lebedelor se vede la Happy Cinema

 

Baletul Regal prezinta o noua productie a baletului clasic fermecator al lui Ceaikovski, cu o coregrafie de Liam Scarlett si design de John Macfarlane.

Lacul lebedelor a avut un rol deosebit in repertoriul baletului regal din 1934. In timp ce ramane credincios textului semnat de Petipa-Ivanov, Scarlett va aduce o interpretare nouă acestui balet clasic, in colaborare cu designerul sau pe termen lung, John Macfarlane.

Printul Siegfried isi incearca norocul intr-un cârd de lebede in timpul vanatorii. Cand o lebada se transforma intr-o femeie frumoasa, Odette, e fermecat. Dar ea se afla sub o vraja care o tine captiva, permitandu-i sa-si recastige forma umana doar noaptea.

„Lacul lebedelor” a fost prima partitura de balet al lui Ceaikovski. Avand in vedere statutul sau de astazi, cel mai iubit si cel mai admirat dintre toate baletele clasice, este poate surprinzator faptul ca, la premiera sa in 1877, acest spectacol nu a avut succes. Datorita productiei lui Marius Petipa si a lui Lev Ivanov din 1895, „Lacul lebedelor” a devenit un spectacol de referinta si nu numai in lumea baletului, ci si a culturii populare.

Succesul este asigurat nu numai de muzica sublima al lui Ceaikovski, ci si de contrastele coregrafice dintre scenele palatului regal al lui Petipa si scenele lirice ale lacului create de Ivanov.

 Durată aproximativă: 3 ore cu două pauze

Spectacolul este difuzat pe ecranul de cinema (la Happy Cinema București în Liberty Center)

 Prețul unui bilet este de 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf sau 39 de lei online

 Website: www.happycinema.ro