Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Macbeth, producția The Royal Opera House, se vede la Happy Cinema

 

Opera lui Verdi inspirata de tragedia lui Shakespeare, este dirijata de Antonio Pappano, cu o distributie magnifica, printre care si Anna Netrebko, Zeljko Lucic si Ildebrando D’Arcangelo.

Pasiunea lui Verdi de-o viata pentru operele lui Shakespeare a început cu Macbeth, o piesa pe care a considerat-o „una dintre cele mai mari creatii ale omului. Cu libretistul sau, Francesco Maria Piave, Verdi a hotarat sa creeze „ceva neobisnuit”.

Razboinicul Macbeth lupta de partea Regelui Scotiei – dar atunci când mai multe vrajitoare prezic ca el va deveni rege, o ambitie nemiloasa il conduce pe Macbeth si sotia lui la acte groaznice.

Uciderea regelui Scotiei il face rege pe Macbeth, iar intrigile si macelurile sunt semnele caracterului sau marunt. Vrajitoarele fac o alta previziune, care se si adevereste: Macbeth si doamna lui isi pierd viata si se restabileste justitia.

Vrajitoarele sunt imaginate de designerul Anthony Ward ca niste creaturi ciudate. Lloyd descrie copilaria lui Macbeth ca tristetea intunecata ce se ascunde în spatele faptelor lui teribile. Productia Royal Opera foloseste revizuirea operei lui Verdi din 1865 de la Paris, care include aria lui Lady Macbeth „La luce langue"

Durata aproximativa: 3 ore 20 minute, cu o pauza inclusa

 

Distribuție

Macbeth: Željko Lučić

Lady Macbeth: Anna Netrebko

Banquo: Ildebrando D’Arcangelo

Macduff: Yusif Eyvazov

Lady-in-waiting: Francesca Chiejina

Malcolm: Konu Kim

Doctor: Simon Shibambu

 Echipa

Music: Giuseppe Verdi

Director: Phillyda Lloyd

Conductor: Antonio Pappano

 

Cantat in limba italiana cu subtitrari in limba engleza

 Spectacolul este difuzat pe ecranul de cinema (la Happy Cinema București în Liberty Center)

 Website: www.happycinema.ro