Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Liveland prezinta: Tuxedomoon, live in Bucharest - eveniment in premiera in Romania


Pionerii art-rock Tuxedomoon includ Bucurestiul in turneul lor european din aceasta toamna!

Luni, 5 noiembrie, in clubul The Silver Church din Bucuresti, legendara trupa americana va sustine un concert in premiera in Romania, intr-un eveniment inedit, primul din seria Liveland Showcase.

Evenimentul isi propune sa aduca fanii mai aproape de trupa, oferindu-le ocazia inedita de a participa direct la productia spectacolului. Show-ul va fi inregistrat audio-video pentru realizarea unui nou film si album live Tuxedomoon, iar publicul va avea un rol important, fiind invitat sa sustina proiectul prin intermediul pledgemusic.com si sa beneficieze de exclusivitatile oferite.


Infiintata la San Francisco in 1977, in plina epoca de aur a post-punk-ului, Tuxedomoon a devenit in scurt timp o prezenta importanta pe scena no wave new-yorkeza, portretizata in filmul Downtown 81, despre artistul Jean-Michel Basquiat. Dupa succesul inregistrat cu single-ul No Tears (1979), astazi un clasic al curentului electro punk, trupa a lansat, la Ralph Records, doua albume cult: Half Mute (1980) si Desire (1981), ce i-au facut cunoscuti si in afara Statelor Unite.


Profitand de faima castigata peste ocean, Tuxedomoon s-a stabilit in Europa la inceputul anilor 80, devenind una din cele mai influente formatii ale decadei, datorita stilului muzical inovator ce ingloba curente si genuri diverse, de la rock, pop si electronica la jazz si muzica clasica. Dupa lansarea mai multor albume sub label-ul propriu, CramBoy (o sub-diviziune a casei de discuri belgiene Crammed Discs), trupa s-a destramat in 1988, iar membrii sai au luat drumuri diferite


Steven Brown (voce, clape si saxofon) s-a stabilit in Mexic, Peter Principle (bass, electronics) la New York, Blaine L. Reininger (voce, vioara, chitara) in Grecia, iar Luc Van Lieshout (trompeta) si Bruce Geduldig (visuals) la Bruxelles.


Cativa ani mai tarziu, Tuxedomoon s-au reunit pentru a compune si inregistra albumul Cabin In The Sky (2004), reafirmandu-si statutul de trupa cult a anilor 80 si demonstrand ca muzica lor a evoluat o data cu trecerea anilor, si este la fel de relevanta in contextul actual. Fapt reconfirmat de urmatorul si cel mai recent album, Vapour Trails (2007), ce incanta amatorii de avant-rock, muzica electronica si jazz deopotriva.


Sometimes, Tuxedomoon can't escape a Berlin-era Bowie coldness, but mostly they're proud displayers of a diverse collection of influences that end up combining to create something entirely their own – BBC


Tuxedomoon's continuing career as a thriving self-contained artistic unit, long after the era most casual fans associate them with, works as an inspiration on its own, but it's especially good to hear that the music remains at a high quality as well – Billboard


Vapour Trails continues that impressionistic legacy of navigating filmic plumes, offering smoldering tones of murk and mystique - XLR8R


In ultimii ani, Tuxedomoon s-au facut remarcati prin show-uri live spectaculoase, in concerte sold-out la Festivalul Sonar de la Barcelona si la Centrul Pompidou din Paris, precum si prin turnee in Belgia, Franta, Olanda, Italia, Germania, Austria, Grecia, Serbia, Croatia si Rusia.


Intrarea la concertul Tuxedomoon din The Silver Church Club se va face pe baza de liste de invitati conform exclusivitatilor prezentate pe pagina proiectului de pe pledgemusic.com, si pe baza de bilete. Biletele sunt in numar limitat si pot fi achizitionate in avans online pe Eventim.ro sau din reteaua nationala Eventim: magazinele Orange, Vodafone, Germanos, librariile Humanitas si Carturesti, la urmatoarele categorii de pret:

Early bird: 100 bilete x 39 Ron / 02.10.2012 - 07.10.2012

Presale: 100 bilete x 49 Ron / 08.10.2012 - 21.10.2012

Sale : 100 bilete x 59 Ron / 22.10.2012 - 04.11.2012