Ucenicul Vrajitor  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Sâmbătă, 9 Aprilie 2016, Sala Palatului va găzdui spectacolul “Ucenicul Vrăjitor” începând cu ora 19.30. Alături de actorul și regizorul Radu Gheorghe, Orchestra Simfonică București vă invită un spectacol de divertisment teatral şi muzical, în stil clasic, parte din Stagiunea Salut CULTURA!, sezonul muzical cultural al Orchestrei Simfonice București. Partenerii concertului: PONSA/Texcargo, EVconnect.ro și Asociația Philson Young.


Radu Gheorghe: “Ucenicul Vrăjitor” este un spectacol ce merită să fie văzut şi trăit


O orchestră simfonică şi un actor care joacă rolul de dirijor şi instrumentist şi clown muzical în acelaşi timp sunt ingredientele care fac din acest spectacol un eveniment cultural cu impact pozitiv asupra oricărei categorii de spectatori.
Spectacolul începe cu lucrarea muzicală “Ucenicul Vrăjitor” a lui Paul Dukas interpretată de Orchestra Simfonică București, alături de dirijorul de ocazie: actorul Radu Gheorghe. Aidoma personajului din poezia lui Goethe (care l-a inspirat pe compozitor), actorul foloseşte nelegitim bagheta de dirijor ca pe o baghetă magică, animând notele şi pornind în această aventură muzicală, fără să bănuiască ce-l aşteaptă. Sunetele, la început ascultătoare, prind curaj şi pe parcurs încep să aibă personalitate, antrenând întreaga orchestră, care devine de nestăpânit.
Teme muzicale celebre se succed, aparent fără discernământ, surprinzând atât dirijorul cat şi spectatorii.
Situaţiile neaşteptate în care sunt implicaţi dirijorul, orchestra şi spectatorii, fac din “Ucenicul Vrăjitor”, un carusel cu care publicul este plimbat printr-o lume fantastica a muzicii clasice şi a umorului de buna calitate.
Doar norocul, sau un pact neştiut cu … Divinitatea, duc într-un sfarşit la o armonie deplină între ucenicul vrăjitor, sunete şi instrumentişti, în aşa fel încât totul să se termine cu bine.
Spectatorii, vor constata într-un final, ca au asistat la un concert spectacol de divertisment foarte elaborat, în care muzica şi teatrul în egală măsură, folosindu-se de cele mai simple mijloace artistice, au reuşit să creeze iluzia unei lumi mai bune şi mai frumoase, pe care nu ai mai vrea să o părăseşti.