odesa 1 - Bilete

Vadim Neselovskyi – ODESA  - Bilete

Detalii eveniment

Vadim Neselovskyi, virtuoz al pianului, compozitor și profesor de pian de jazz la Berklee Colege of Music din Boston, ne va prezenta, în primă audiție în România, suita sa pentru pian "Odesa", scrisă pe parcursul anului2020 și apărută în acest an la Sunnyside records, și care a fost prezentată deja în peste o sută de concerte înEuropa și Statele Unite.

Noul proiect îl duce pe ascultător într-un tur imaginar în jurul orașului natal, plin de amintiri, referințe istorice, flashback-uri și vise... Într-un fel, este inspirat de faimoasa suită a lui Mussorgsky.

"M-am născut și am crescut în Odesa, Ucraina – un oraș portuar superb la Marea Neagră" ne povesteșteVadim. "Știu că aproape toată lumea a auzit de Odesa și totuși nu mulți oameni știu mai multe despre ea. Unii au auzit de acest oraș din cauza filmului lui Eisenstein „Crucișătorul Potemkin”, unii îl cunosc drept locul de naștere al violonistului David Oistrakh. Mulți cunosc Odesa ca un centru foarte important al vieții evreiești la începutul secoluluiXX... În noul meu proiect vreau să vă spun povestea mea personală despre acest oraș...”

https://www.youtube.com/watch?v=BK2IiRtujko

New-yorkez de adopție, german de cetățenie, ucrainian de origine, Vadim a fost cel mai tânăr student admis vreodată la Conservatorul din Odessa, la 15 ani. Și-a continuat studiile în Statele Unite, la Berklee College of Music, perioadă în care a apărut alături de colegii săi Esperanza Spalding și Christian Scott, pe un album produsde Pat Metheny. A continuat la Thelonious Monk Institute of Jazz, cu bursă integrală acordată de Herbie Hancock, Wayne Shorter și Terence Blanchard. Cât a fost student, a cântat în turnee internaționale în trupele luiHerbie Hancock, Chaka Chan, Dee Dee Bridgewater și Terry Lyne Carrington. De asemenea, a împărțit scena cu John Scofield, Terence Blanchard, Benny Golson ori Steve Coleman.

Primul său album solo a fost produs în 2013 de legendarul Fred Hersch și a primit 4 stele în Downbeat. Are la activ patru albume in calitate de lider și compozitor.

Formează împreună cu Arkady Shilkloper din Rusia un duet celebru, de o superbă coeziune și armonie. Înaceastă formulă a fost invitatul Jazz Fan Rising în 2015, la București, într-un concert intitutulat “Duo for One”, încare ne-a uimit cu improvizațiile sale spontane, realizate împreună cu publicul.

În 2020 l-am așteptat pe Vadim la București pentru concertul "Piano battle", alături de Thomas Enhco, iarpandemia, cu listele sale colorate de țări în continuă mișcare, nu i-a permis să intre în România. L-a recomandatîn locul său pe prietenul său Dan Tepfer, care a fost strălucitor.

ODESA este "reîntoarcerea" lui Vadim la publicul din România, ȘI PRIMA SA APARIȚIE LA CLUJ, și vă asigurămcă va fi un concert memorabil. L-am urmărit la Jazzahead! la Bremen, în primăvară și interpretarea lui ne-a tăiatsuflarea. Așa se va întâmpla și cu Dumneavoastră !

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Institutul Goethe România și Institutul Francez. Organizator: Fundația Jazz Festivals&Events.


BILETE EARLY BIRD 60 lei (contingent epuizat)

Pret intreg: 95 lei