Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

O noua intalnire la nivel inalt intre muzica clasica a Indiei si cea romaneasca, in spiritul proiectului "West meets East", initiat in 1967 de Ravi Shankar si Yehudi Menuhin.

 

Dupa turneul sold out din 2017, Alexandru Tomescu, alaturi de echipa de artisti din India, va invita sa descoperiti noi pagini inedite din creatia lui Ravi Shankar si George Enescu, alaturi de ragas-uri indiene si, delicatesa acestui turneu, piese romanesti consacrate, rescrise pentru instrumente muzicale indiene.

 

Veti avea ocazia sa ascultati o muzica rara, prea putin cantata in tara noastra, dar si de a va convinge o data in plus de spiritul universal al muzicii noastre nationale.

 

In 2017, publicul romanesc a ascultat o muzica nemaiauzita de 50 de ani, restituita din arhive: prima fuziune intre muzica clasica indiana si cea occidentala.

 

In acest an, va veti delecta redescoperind piese romanesti cunoscute, cantate la vioara, sitar, tabla si bansuri. Udhai Mazumdar, elev al lui Ravi shankar, va duce mai departe opera maestrului sau, recompunand spre bucuria noastra si provocandu-ne sa ghicim despre ce piese din repertoriul romanesc este vorba.

______________________________________________________

 

Vom avea placerea sa revedem echipa cu care Alexandru Tomescu ne-a incantat si anul trecut:

Udhai Mazumdar, la tabla (percutii indiene), a fost format ca muzician in traditia milenara indiana, locuind impreuna cu maestrul si avandu-le colege de generatie pe Anoushka Shankar si pe Norah Jones. L-a insotit pe Ravi Shankar in concerte memorabile pentru Familiile Regale britanica si suedeza, si a cantat alaturi de Zakir Hussain la concertul aniversarii de 75 de ani a maestrului sau. A concertat in India, Franta, Italia, Elvetia, Germania, Ungaria, Romania, Rusia, Ucraina, Mongolia, Vietnam si Indonezia.

Udhai Mazumdar va fi insotit de discipolii sai, Rohan Dasgupta la sitar si Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus).

Rohan este considerat unul dintre tinerii maeștri în devenire, bucurându-se de onoruri precum Premiul Președinției Indiei sau de Bursa Guvernului Indiei. Își reprezintă adesea țara în concerte ale misiunilor diplomatice din toată lumea. Rohan se remarcă printr-un stil dinamic și reflexiv, precum și prin multă deschidere pentru experimente în diverse genuri muzicale.

Bhaskar a emoționat publicul român cu sunetul cald al flautului său din bambus. A adus o noutate compozițiilor West meets East din turneul 2017, cântate până atunci la flaut clasic, din metal. Descendent al unei mari familii de muzicieni clasici indieni, Bhaskar a primit în dar primul său flaut la vârsta de 4 ani de la maestrul Bholanath Prasanna, profesor al legendarului Hariprasad Chaurasia.

Sinziana Mircea va completa echipa de muzicieni, ea simbolizand prezenta in proiectul de acum 51 de ani a lui Hepzibah Menuhin, sora lui Yehudi. Sinziana este o tanara pianista multipremiata, care se afirma pe scenele din Europa, SUA, China si Japonia, printre care Carnegie Hall New York, St. Martin-in-the-fields Londra, Tokyo Metropolitan Theater.

____________________________________________

Turneul “West meets East – Povestea continua” va oferi melomanilor o experienta rara si irepetabila, asa cum au dorit Menuhin si Shankar acum 50 de ani. Concertele vor avea loc in aceleasi patru orase: Timisoara, Cluj-Napoca, Pitesti si Bucuresti.

Detalii despre proiect: www.jazzmine.world