wolfgang-15-martie-2022 - Bilete

Wolfgang Haffner Trio la Jazz Fan Rising

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Wolfgang Haffner, un greu al jazz-ului european, va marca reluarea concertelor Jazz Fan Rising la București. Percuționist prezent pe nu mai puțin de 400 de albume, unde apare alături de o listă nesfârșită de nume mari, din care menționăm doar: Pat Metheny, Nils Petter Molvaer, Esbjörn Svensson, Jan Garbarek, Gregory Porter, Bugge Wesseltoft, Johnny Griffin, Mike Stern, The Manhattan Transfer, Cassandra Wilson, Chaka Khan, Al Jarreau, Joe Sample, Johnny Griffin, Randy Brecker, NDR Big Band, WDR Big Band ș.a.

Muzica lui Haffner se va cânta în premieră în România: vom asculta un program « Haffner plays Haffner », o selecție din cele 16 albume ale artistului, acoperind câteva perioade de creație. Vă veți regăsi în muzica acestui eveniment special, indiferent de ce “triburi” muzicale sunteți atașat(ă).

Haffner a cântat la toate festivalurile de jazz importante din întreaga lume și a făcut turnee în 100 de țări, din Japonia până în SUA, din Africa de Sud până în Brazilia. În 2010, a primit premiul ECHO Music, al industriei muzicale germane, pentru realizări remarcabile în carieră, urmat de premiul cultural al orașului său natal, Nürnberg.

Albumul său „Kind of Cool” s-a clasat pe locul 1 în topurile Jazz în 2015 și a intrat chiar în topurile pop germane timp de 5 săptămâni. A fost urmat de “Kind of Spain” și “Kind of Tango” – o trilogie de explorări ale melanjului jazz-ului cu diverse teritorii muzicale cu un excelent succes de casă.

Propriul său grup, Wolfgang Haffner Group, face turnee în permanență în întreaga lume. La București, el va veni în formulă de trio, cu Simon Oslender la pian și Thomas Stieger la bas electric.

• Simon Oslender este considerat o stea în urcare a scenei de jazz germane. Albumul său de debut de anul trecut, „About Time” - alături de vedetele Randy Brecker și Bill Evans - a urcat imediat în top 10 în clasamentele germane. Este membru al trupei lui Bill Evans - The Spykillers (alături de Wolfgang).

• Tânărul Thomas Stieger este unul dintre cei mai buni basiști din Germania. A făcut un turneu în Asia de Sud-Est pentru prima dată în 2019, alături de formația lui Wolfgang Haffner.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Institutul Goethe București, organizator Jazz Festivals & Events

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz,

În colaborare cu Institutul Goethe București

Organizator: Fundatia Jazz Festivals & Events