yorick-studio - Bilete

Yorick Stúdió: Lázadni veletek akartam

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

RO:

Yorick Stúdió: Lázadni veletek akartam

Duminică, 24 aprilie, ora 17.00, Teatrul Tamási Áron


Cu siguranță mulți își amintesc de ultimii ani ai dictaturii comuniste din România și de sentimentele anti-regim care au apărut în această perioadă fără speranță.

Această piesă de teatru a lui Yorick Studio ghidează spectatorul în ultima perioadă a dictaturii lui Ceaușescu de la sfârșitul anilor ’80, actorii dând viață celor mai întunecate momente ale epocii a trei adolescenți. Personajele din poveste se revoltă și se angajează în acțiuni anti-regim. Un lucru nevinovat va fi o tragedie care afectează soarta mai multor oameni, iar aceștia se vor confrunta cu consecințele după 30 de ani într-o întâlnire de clasă.

Romanul lui Attila Bódi a fost aplicat pe scenă de Olga Barabás, regizorul piesei este Sebestyén Aba, care a primit la Budapesta, în luna februarie, Premiul pentru Dramă Maghiară Contemporană.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Tamási Áron duminică, 24 aprilie 2022, de la ora 17:00, biletele pot fi achiziționate personal din 21 martie, ora 9:30 la Biroul de Organizare Culturală (Nr. 1 Szabadság tér) , apoi online de la ora 16:00 pe eventim.ro. Casa de bilete este deschisă de luni până miercuri de la 08:00 la 16:00, joi de la 17:00 și vineri de la 15:00. Studenții, seniorii și cei cu card de familie pot cumpăra bilete cu reducere de la casa de bilete.

Durata: 60 minute.


Pret intreg: 30 lei

Bilet redus: 15 lei

_______________________________

HU:

Yorick Stúdió: Lázadni veletek akartam

Április 24., vasárnap 17:00, Tamási Áron Színház

Bizonyára sokan emlékeznek a romániai kommunista diktatúra utolsó éveire és ebben a kilátástalan időszakban született, rendszerellenes érzésekre.

A Yorick Stúdió Lázadni veletek akartam című darabja a 80-as évek végére, a Ceaușescu-diktatúra utolsó időszakába kalauzolja a nézőt, a korszak legsötétebb pillanatait három kamaszkorú fiatal szerepében elevenítik fel a színészek. A történet szereplői fellázadnak és rendszerellenes akciókba kezdenek. Egy ártatlan dologból több ember sorsát érintő tragédia lesz, a következményekkel pedig 30 év után, egy osztálytalálkozón történő találkozás során kell szembenézniük.

Bódi Attila regényét Barabás Olga alkalmazta színpadra, a darab rendezője Sebestyén Aba, aki idén februárban Kortárs Magyar Dráma-díjat kapott Budapesten.

Az előadást a Tamási Áron Színházban 2022. április 24-én, vasárnap 17:00 órától játsszák, jegyeket március 21-től 9:30 órától lehet vásárolni kizárólag személyesen a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), majd 16:00 órától online az eventim.ro oldalon. A jegyiroda hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig tart nyitva. A tanulók, nyugdíjasok és a nagycsaládos kártyával rendelkezők a kedvezményes jegyeket a jegyirodában vásárolhatják meg.

Az előadás időtartama: 60 perc.

Teljes árú jegy: 30 lej

Kedvezményes árú jegy: 15 lej