Zic zac - FEST FDR2014  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Marți, 17.06, ora 21


Sala 2 a TNTm


 


UNATC și Godot Café-Teatru prezinta


 


ZIC-ZAC de Andrea Gavriliu


 


Durata spectacolului 65 min.


 


Ea  ANDREA GAVRILIU


El   ȘTEFAN LUPU


DJ  GABRIEL COSTIN


 


Scenografia ANDREEA SANDULESCU


Coregrafia  ANDREA GAVRILIU


Light design ALEXANDRU BIBERE


 


Zic Zac este un spectacol care transpira – și la propriu și la figurat – energie exploziva, sexualitate, umor și sensibilitate, care ne invața ca daca ai carte, nu se face primavara, ca „Tacerea este unul din argumentele cele mai greu de combatut”, ca „Limba pe romani ii incurca-n gura” și ca ne e frica de frica. Așadar, doamnelor și domnilor, dansați!

FEST-FDR2014

Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National