StufstockTM 6 inseamna muzica, diversitate si o cauza buna

In cele trei zile ale StufstockTM 6,  vor concerta 11 trupe din strainatate si 15 din Romania pe scenele din Vama Veche, de la Marina Park si Spice Club.
Capetele de afis ale acestei editii sunt celebrii metalo-violoncelisti de la Apocalyptica (14 august), dEUS (15 august), cu noul lor album Vantage Point, lansat in Europa in aprile 2008,  si violonistul Jean-Luc Ponty (16 august), cel care a cantat alaturi de Frank Zappa, intr-un proiect fusion jazz-rock.
Inceput acum 6 ani ca un concert de protest StufstockTM 6 a ajuns la maturitatea de a se pune la dispozitia campaniilor de mediu nu numai pentru Vama Veche, ci si pentru alte zone ale tarii aflate in suferinta.
Anul acesta, impreuna cu Petrom, unul dintre sustinatorii StufstockTM, demaram proiectul „Constitutia zonelor protejate".Scopul proiectului este de a crea „Constitutia zonelor protejate", un decalog pentru zonele naturale protejate din Romania si un set de informatii si recomandari pentru un management sanatos al acestor spatii. Documentul va fi redactat in colaborare cu mai multe organizatii neguvernamentale de mediu care se ocupa de rezervatiile si parcurile naturale din tara noastra si va fi inaintat Ministerului Mediului spre adoptare. La StufstockTM 6, vom informa publicul cu privire la problemele parcurilor nationale, ale rezervatiilor naturale de orice fel si la solutiile pentru protejarea lor. In acelasi timp, vom strange semnaturi de sustinere pentru textul „Constitutiei zonelor protejate".
De asemenea, in cadrul proiectului sustinut de Petrom, la StufstockTM 6 vor fi prezente organizatiile neguvernamentale care deruleaza proiecte de mediu si care vor informa publicul despre programele lor si zonele de care se ocupa.
De asemenea, vom gazdui, la standurile din incinta evenimentului, alte organizatii neguvernamentale care deruleaza proiecte de mediu, pentru a informa publicul StufstockTM 6 despre programele acestora si despre diversele zone de care se ocupa.

Muzica de calitate si diversitate culturala

 
Invitatii din strainatate care vor urca pe scena mare a StufstockTM 6 vin din zone geografice si muzicale din cele mai diverse: Air Traffic din indie rock si Marea Britanie, Konqistador din rock si Australia, Gerald Gradwohl din Austria si jazz-rock, Kora Jazz Trio, din continentul care a generat jazz-ul, Africa. Despre Kultur Shock se poate spune sigur ca vin numai din punk si muzica romani, pentru ca cei sase membri ai trupei acopera trei continente. Nguyên Lê, cu radacini in Vietnam, vine din Franta si din jazz, pentru a-l celebra la Vama Veche pe Jimi Hendrix. Farfarello, pentru a doua oara la StufstockTM, vine din Germania, avand in compozitie doi membri ai trupei Phoenix si pe Nippy Noya, un percutionist de prima clasa.
 
Din Romania, vor participa Harri Tavitian in seara de jazz, iar in primele doua seri, pe langa The Amsterdams si Byron, va intra o a treia trupa, ca urmare e unei selectii facute de StufstockTM si Orange. 

Tinere talente in competitie pentru StufstockTM 6

Desi de data recenta, a intrat in traditia festivalului StufstockTM ca, in paralel cu desfasurarea de forte de pe scena principala, sa aiba loc un mini-festival al trupelor noi si foarte noi, tinere. Anul acesta Spice Club va gazdui acest proiect, la  Scena Mica.
Echipa de organizare StufstockTM si Orange dau o sansa, la aceasta editie a festivalului, zecilor de formatii, sa isi masoare puterile si sa isi exerseze talentul in fata unui public dedicat. Din peste 70 de trupe care au trimis demo-uri, am selectat 18, cele mai reprezentative pentru stilurile alternative-indie, electro, trip-hop, new-prog si grunge.
Incepand de la 1 iulie, in fiecare marti si miercuri, cate 3 dintre cele 18 trupe vor sustine un concert cu public, la Orange Concept Store, cu intrare libera. Un juriu format din organizatorii StufstockTM si echipa Orange Concept Store va nota fiecare prestatie. Cate o piesa din concertul fiecarei trupe va fi postata pe internet. Doritorii vor putea sa voteze trupele preferate accesand site-urile www.stufstock.com sau www.orangeconcept.ro. Castigatoarea votului publicului va urca pe scena scena de la Spice. Celelalte noua locuri vor fi desemnate de juriu, luand in calcul si popularitatea confirmata prin vot, pe cele doua site-uri, si vor canta in cele trei dupa amiezi de StufstockTM 6, la terasa Spice Club din Vama.
Inapoi la lista stirilor