Locatie

Baraj Gura Raului

Descriere
Unde Sibiu 889  Sibiu,  Romania

La doar 17 km de Sibiu, Gura Raului, straveche asezare romaneasca, este situata pe Valea Cibinului, la poalele Muntilor Cindrel, in inima cunoscutului tinut al Marginimii Sibiului, la o altitudine de aproximativ 600m.
Gura Raului sete locul ideal de plecare in drumetii, ture cu bicicleta sau excursii in munti, vizitarea satelor din Marginimea Sibiului precum si a cetatilor-biserici sasesti din Cristian, Garbova sau Slimnic.
Teritoriul comunei Gura Raului se bucura de existenta catorva lacuri a caror frumusete si importanta economica vin in completarea locurilor pitoresti ale asezarii.
Lacul de acumulare Gura Raului s-a format in urma construirii barajului finalizat in anul 1981. Barajul are inaltime de 72 m si este situat la altitudinea de 550 m. 
Monumentele locale (biserica orthodoxa, icoane, vechi gospodarii taranesti cu instalatii traditionale "piua de haine" Ĺi "presa de ulei " - functionale, cat si vizitarea orasului Sibiu, sunt o alta optiune.
Localitatea este situata la altitudinea medie de 525m, in partea de SV a judetului Sibiu, la poalele Muntilor Cindrel. Satul este de tip compact, cu vatra amplasata pe valea raului Cibin, la gura de iesire a acestuia dintre munti.