Descriere

La doar 17 km de Sibiu, Gura Raului, straveche asezare romaneasca, este situata pe Valea Cibinului, la poalele Muntilor Cindrel, in inima cunoscutului tinut al Marginimii Sibiului, la o altitudine de aproximativ 600m.
Gura Raului sete locul ideal de plecare in drumetii, ture cu bicicleta sau excursii in munti, vizitarea satelor din Marginimea Sibiului precum si a cetatilor-biserici sasesti din Cristian, Garbova sau Slimnic.
Teritoriul comunei Gura Raului se bucura de existenta catorva lacuri a caror frumusete si importanta economica vin in completarea locurilor pitoresti ale asezarii.
Lacul de acumulare Gura Raului s-a format in urma construirii barajului finalizat in anul 1981. Barajul are inaltime de 72 m si este situat la altitudinea de 550 m. 
Monumentele locale (biserica orthodoxa, icoane, vechi gospodarii taranesti cu instalatii traditionale "piua de haine" Ĺi "presa de ulei " - functionale, cat si vizitarea orasului Sibiu, sunt o alta optiune.
Localitatea este situata la altitudinea medie de 525m, in partea de SV a judetului Sibiu, la poalele Muntilor Cindrel. Satul este de tip compact, cu vatra amplasata pe valea raului Cibin, la gura de iesire a acestuia dintre munti.