Locatie

Godot Cafe-Teatru

Descriere
Unde Blanari nr.14 030062  Bucuresti,  Romania


Cea mai bună cafea din Centrul Vechi. Atmosferă interbelică, o scenă, un pian. Oameni aşezaţi la mese, aşteptând... un spectacol, o cântare, expoziţii, întâlniri, discuţii. Godot îţi face cu ochiul.

Godot Café-Teatru este un spaţiu îndelung aşteptat – şi, mai ales, necesar – în peisajul cultural bucureştean, în special în zona teatrului independent. De aici şi denumirea sa, aluzie la personajul din piesa „Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett. Conceptul de cafe-teatru păstrează fizionomia unui teatru clasic, fiind singura sală cu această structură din Bucureşti. Este un loc conceput cu suflet, dotat cu scenă, cortină, pian, în care la bar lucrează studenţi la actorie. Un loc în care pur şi simplu te simţi bine.

Unul dintre puţinele spaţii din oraş dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezintă în fiecare seară pe scena sa artişti tineri: se joacă piese de teatru contemporan, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film, expoziţii de fotografie sau lansări de carte.

În cele şase luni de când şi-a deschis porţile, Godot Cafe-Teatru a devenit cunoscut pentru repertoriul său variat, mare parte dintre spectacolele prezentate fiind producţii proprii – de la comedii cu umor intelectual în stilul Woody Allen („Bullets over Lipscani” de Eugen Gyemant, cu Dan Rădulescu, Smaranda Caragea şi Cătălin Babliuc), la radiografii ironice ale relaţiilor amoroase („Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”, regia Doina Antohi, cu Andreea Grămoşteanu, Mirela Zeţa, Ioana Barbu, Andreea Samson, Doina Antohi, Constantin Diţă, Alexandru Conovaru, Pavel Bârsan, Andrei Mateiu şi Şerban Gomoiu; „Cupluri”, regia Vlad Zamfirescu, cu Diana Cavaliotti, Andreea Vasile, Tudor Aaron Istodor, Mihai Conrad Mericoffer, Irina Velcescu/Cristina Florea) sau ipostaze ale omului contemporan („The Position”, regia Daniel Popa, cu Mihai Călin, Laurenţiu Bănescu, Istvan Teglas, Lucian Pavel, Cătălin Neamţu, Daniel Popa si Alexandra Sălceanu).

Spaţiul de pe Blănari nr. 14 a fost gazda unui număr impresionant de artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, nume consacrate precum Vlad IvanovDorina Chiriac,Mihai CălinAnca SigartăuLia BugnarAda Milea sau Florin Piersic Jr; s-au jucat spectacole independente ca „Gunoierul” lui Mimi Brănescu, „Cu(cu)ienfrunte” – two-men show cu Radu Iacoban şi Tudor Istodor, „No One”, de Carmen Vioreanu, şi spectacolele de improvizaţie sau stand-up comedy ale deja “clasicilor” Micuţu, Bobo, Cătălin Neamţu, Tania Popa; au concertat nume importante ca Zdob şi ZdubOtros AiresA.G. Weinberger,Amaro Del (în cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Shukar CollectiveŞuie PaparudeThe AmsterdamsNightlosers - Hanno HoeferIrina Sârbu şi Marius MihalacheTeodora Enache.

Dar Godot nu înseamnă doar teatru şi evenimente culturale. Atmosfera interbelică a cafenelei îmbie clienţii cu un meniu variat de băuturi pe bază de cafea, răcoritoare şi băuturi alcoolice, precum şi mâncăruri deosebite şi meniuri speciale pentru cele mai variate gusturi. Echipa Godot invită clienţii să îşi înceapă ziua alături de ei cu un English Breakfast, să continue cu un prânz relaxant sau o întâlnire de afaceri la un file de somon cu sos de portocale şi un Mil Hojas delicios, o salată asortată sau chiar un bratwurst bavarez, iar după-masa să asculte muzică live la pian savurând o lasagna sau o salată de fructe lejeră. În plus, în aceeaşi notă inedită specifică spaţiului, clienţii care păşesc pragul Godot în timpul zilei pot servi o cafea şi o mâncare bună în timp ce asistă la repetiţiile pentru viitoarele producţii ale cafe-teatrului.