Locatie

Palatul Bragadiru

Descriere
Unde Calea Rahovei 147-153 Bucuresti,  Romania

Situat in centrul Bucurestiului, Palatul Bragadiru se afla in apropierea Palatului Parlamentului, pe strada Calea Rahovei numarul 147-153, la scurta distanta de Piata Regina Maria, Piata de Flori, si Hotelul Marriott.


Cladirea apare pentru prima data reprezentata pe planul geografic realizat de Institutul Geografic al Armatei in anii 1895-1899 si 1911.


Constructia “Colosului”, asa cum era cunoscuta cladirea la inceputurile sale, a fost realizata dupa planurile concepute de arhitectul austriac Anton Shuckerl in anul 1894 pe amplasamentul particular de la intersectia Podului Kalitzei (Calitei sau Podul Calicilor, actuala Calea Rahovei) si marcajul dat de cornisa de sud-est a Dâmbovitei, prezenta semnificativa pentru relieful orasului de la acea data. 
Dumitru Marinescu Bragadiru a conceput Colosul, ca un loc de recreere, respectand astfel o traditie a fabricilor de bere de a avea si un local in vecinatate asa cum era Gradina de vara “Eliseul Luther” sau braseria , restaurantul si sala de spectacole si bal Colosseul Oppler, disparut in totatalitate astazi.
Un exemplu al Bucurestiului de altadata, cladirea a devenit ulterior Palatul Bragadiru, radiindu-si frumusetea si farmecul istoric. Conceptia arhitecturala eclectica cu un repertoriu decorativ bogat folosit armonic la compozitia fatadei si decorarea interioarelor, reflecta intru-totul frumusetea anilor 1900.