Locatie

Teatrul de sufragerie

Descriere
Unde Strada Profesor Grigore Cobălcescu 51, Bucuresti   Bucuresti,  Romania

www.teatruldesufragerie.ro


 www.facebook.com/teatruldesufragerie


teatruldesufragerie@gmail.com
Vii la Teatrul de Sufragerie, la noi acasa, ca la tine acasă, te descalţi, iei un loc pe perna, sau pe un fotoliu. E cald, e viu, e intim si exclusivist. Servesti un ceai cald cu ghimbir sau iasomie. Apoi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Doar ţie si celorlalti 19 spectatori care pot fi prietenii tai. O experienţă unică si personală. Un altfel de teatru, un altfel de spectacol. ACASA. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?


Teatrul de Sufragerie a luat naștere pe data de 22 ianuarie 2012, într-un superb imobil interbelic din Strada Cobălcescu, numărul 51, pornind inițial ca un experiment cultural, din pasiune pentru spectacolul de teatru simplu si autentic, pentru emoții puternice și trăiri care te fac sa te simti acolo, ca o particica din poveste. Primul spectacol a fost  „ACASĂ”, de Ștefan Caraman, cu Ruxandra Coman. La câteva luni distanță, mai exact pe 26 mai, se inaugura oficial Teatrul de Sufragerie, cu un recital extraordinar semnat de Horațiu Mălăele.


Teatrul de Sufragerie este un proiect de teatru independent,  care imbogateste perspectiva spectatorului, un proiect aparte in peisajul cultural independent. Este mai degrabă un fel de Salon de Teatru, unde actori, regizori si dramaturgi, din spatiul independent si nu numai, joaca si monteaza teatru, vero,  într-o atmosferă și într-un cadru care schimbă complet raportul scenă-public.


 Sufrageria oferă, pe de o parte posibilitatea ca spectatorii să îi vadă pe marii actori, regizor, dramaturgi și scenografi într-o ipostază mult mai personală, mai intimă, mai „aproape”, iar pe cei care susțin spectacolul îi face să uite de bariera dintre scenă și public, îi face mai sinceri și mai apropiați de public. Astfel devine un spațiu mai degrabă exclusivist.


Participarea la un spectacol de teatru în Sufragerie este ca o seară în care îți inviți cei mai buni prieteni și le povestești despre tine și viața ta. Nu există cortină, nu există lumini de scena și efecte speciale, nici decoruri prefabricate. Sufrageria insasi este un decor, sufrageria insasi devine scena de joc. E ca și cum actorul și spectatorul ar fi goi în fața oglinzii lor și s-ar descoperi individual. Teatrul de Sufragerie propune spectatorului o trăire reală, astfel încât la final să îşi pună întrebarea cine a jucat până la urmă, eu sau actorul?


Până în momentul de față în Teatrul de Sufragerie au fost prezenți artiști precum Horațiu Mălăele, Cătălina Mustață, Maria Răducanu, Cristi Juncu, Ioana Flora, Ștefan Caraman, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Clara Flores, Ioan Mihai Cortea, Silvian Valcu, Razvan Ropotan, Bogdan Nechifor, Meda Victor, Radu Banzaru etc. S-au jucat peste 50 de spectacole, care au participat la festivaluri în Bucureşti, Iași, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia) Premiat la Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe 2012 pentru „cel mai bun spațiu de teatru” si la Iași Fringe Festival 2013, Premiul special al juriului, pentru valoarea emoțională a experimentului artistic – Morrison. Poeme pe întuneric, Premiul special al Juriului, pentru arta spectaculoasa a monologului din spectacolul Fara Cap, dupa Truman Capote