Locatie

Teatrul Masca

Descriere
Unde Uverturii 70-72 060944  Bucuresti,  Romania

Teatrul Masca, înființat în 24 mai 1990, este singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România. Având o trupa tânără de actori profesioniști, Teatrul Masca este condus de actorul și regizorul Mihai Mălaimare, doctor în teoria teatrului, absolvent al Universității de Artă Teatrala și Cinematografică București, elev al lui Jacques Lecoq.


            În perioada scursă de la înființare Teatrul Masca și-a căpătat o reputație prestigioasă atât în țară, cât și în turneele efectuate peste hotare. Evoluția Teatrului Masca s-a produs pe două directii:


- prima este cea a teatrului de stradă, având avantajul unor actori cu mijloce de expresie foarte diverse: clovnerie, jonglerie, instrumente, step, pantomimă, living statues, mânuire marionete mari, dans, canto live, acrobație etc.


- a doua este cea a spectacolelor de interior cu scenariu elaborat, inspirat de mari autori (N.V.Gogol, G.G. Marquez, E. Briusov, J.L.Borjes) apropiindu-se mult ca stil de genul de teatru-dans, fără cuvinte sau cu un minim de dialog, actorul fiind pilonul central al spectacolelor, depozitarul unic al misterului teatral.