Locatie

The Ark

Descriere
Unde Strada Uranus 150 080926  Bucuresti,  Romania

Este cel mai recent renovata cladire de patrimoniu a Bucurestiului. In Bucurestiul de alta data cladirea era cunoscuta sub numele de Vama Antrepozite sau Bursa Marfurilor, din 1898. Este o cladire monument (clasa B) si face parte din ansamblurile cunoscute sub numele de Arhitectura industriala. Realizare a arhitectului italian Giulio Magni cu asistenta din partea inginerului Anghel Saligny, Bursa Marfurilor a simbolizat la acel moment conectarea Romaniei la economia europeana acum 110 ani. Proiectul de reconversie The ARK este realizat de studioul de arhitectura Re-Act Now (www.re-act.ro).
Proiectul ARK a salvat cladirea Bursei Marfurilor aflata, dupa un incendiu devastator si un abandon de 16 ani, in stare declarata de colaps. Noua arhitectura a recuperat elemente definitorii ale vechii cladiri – fatada integrala pe al carui frontispiciu figureaza inca denumirea originala si a reconvertit functionalitatile fostei burse inspre noile tendinte contemporane – o zona de birouri pentru companiile de creatie, un spatiu public dedicat expozitiilor si o piata pentru industriile creative. 
ARK- Bursa Marfurilor este un spatiu unic in Bucuresti unde cererea si oferta se intalnesc in spatiile complementare ale artei, marketingului, comunicarii si serviciilor de care sunt interesati actorii din industriile creative.
ARK este continuu deschisa pentru vizitatori. Pentru anul 2009 pregatim o serie de conferinte, expozitii, targuri si concerte – toate concepute cat sa deschida noi oportunitati de dezbatere publica si de expunere a noilor forme de expresie artistica sau a marfiurilor creative. Va invitam sa explorati webiste-ul theark.ro si sa descoperiti programul de evenimente si posibilitatile de a folosi spatiile de inchiriat.