Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Primeste notificari cand avem bilete disponibile

Vreau sa fiu notificat primul despre evenimentele viitoare, direct pe e-mail.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Scrie in sectiunea Fan Report

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Metallica. Fii primul care ne lasa un comentariu!


Info

Metallica este una dintre cele mai mari trupe rock din lume, avand vandute peste 100 milioane de discuri in toata lumea. A fost infiintata in anul 1981, in Los Angeles, California. In 1982, Metallica a inregistrat prima piesa: “Hit the lights“, care a starnit ceva interes din partea ascultatorilor. In acelasi an, trupa se muta la San Francisco, unde membrii au dus o viata grea, au trecut printr-o perioada in care nu-si permiteau mai nimic, nici macar o masa decenta. In 1983, trupa a lansat primul album numit“Kill’em all“, care s-a vandut, in scurt timp, in 65.000 de exemplare. Tot in 1983, Metallica are primul turneu in care urma sa aiba 53 de concerte. Pe cand se intorcea din acest turneu, la inceputul anului 1984, albumul de debut ajungea la 300.000 de exemplare vandute. La scurt timp, Metallica se muta la Copenhaga pentru a inregistra un alt album “Ride the Lightning“, urmand sa fie cel mai bun album Heavy-Metal al tuturor timpurilor, avand mare succes atat in America cat si in Europa. Urmeaza un turneu in Europa in care au cantat in 16 concerte. La sfarsitul anului 1985, cel de-al doilea album era vandut in peste 800.000 de exemplare. Apoi, inregistreaza un alt album “Master of Puppets”, care este foarte apreciat, si care le-a adus membrilor trupei primul disc de aur. In acea perioada, membrii trupei erau: Lars Ulrich, Cliff Burton, James Hetfield si Kirk Hammett, insa in septembrie 1986 avea sa se intample o nenorocire. Aflandu-se intr-un turneu, trupa se deplasa dinspre Suedia inspre Danemarca, unde urma sa aiba un concert, si in timp ce cei 4 dormeau, autobuzul in care se aflau a avut un accident grav, in urma caruia Cliff, cel care avea cea mai mare influenta in trupa, a murit. Sigur, Metallica a continuat sa existe si fara Cliff, fiind inlocuit de catre Jason Newsted, insa nimic nu mai era la fel. Totusi, pentru a evita reactiile negative ale publicului, si pentru a face publica aparitia lui Jason, Metallica a scos un album de cover-uri: “The 5.98$ E.P.: Garage Days Re-Revisited“, in locul unui album nou, fiind inregistrat in mare parte in garajul lui Lars. Kirk, Ulrich si James ii simteau din plin lipsa lui Cliff, si din aceasta cauza niciun inlocuitor nu era binevenit.

In 1988, Metallica lanseaza un alt album: “And Justice For All“, fiind unul foarte complex si avand un succes imens. Metallica aduce ceva nou odata cu lansarea celui de-al patrulea album, respectiv primul videoclip pentru piesa “One“.  Chiar daca are mai mult de 8 minute, videoclipul a fost inclus pe DVD-ul cu cele mai importante 24 videouri din istoria MTV, DVD scos in 2007. In anul 1989, Metallica a fost nominalizata la premiile Grammy, unde a fost introdusa pentru prima data sectiunea hard rock/metal, A fost nominalizata alaturi de alte trupe precum AC/DC, unde Metallica nu a reusit sa primeasca premiul, desi era de departe favorita tuturor.

Metallica a continuat sa creasca, inceputul anilor ’90 fiind cel mai productiv din punct de vedere muzical. In 1991, inregistreaza un nou album: “The black album“, care este complet diferit fata de celelalte albume, insa, care a avut un succes si mai mare. Daca pana in acel moment radioul nu difuza piesele Metallica, popularitatea enorma la care ajunsese a obligat radioul sa transmita cea mai buna muzica rock. Tot in acest ultim album este cuprinsa si o piesa mult mai lenta fata de celelalte de pana atunci, cunoscuta “Nothing else matters”. Succesul a fost monstruos, milioane de albume au fost vandute doar in prima luna. In 1991, Metallica a castigat la MTV Awards premiul pentru cea mai buna formatie Rock, unde trupa a interpretat piesa “Enter Sandman”.