Marcel Pavel - Tickets

Marcel Pavel

There are no performances available at the moment.

No available Fan Reports

There are no Fan Reports yet written for Marcel Pavel. Be the first to write a review and share your experience with others.

Artist description

Marcel Pavel s-a nascut in 1959, in localitatea Independenta, jud. Galati. Artistul face parte dintr-o familie de muzicieni, tatal fiind violonist – un foarte bun instrumentist – o parte din educatia muzicala primind-o de la dansul. Fratii sai sunt deasemenea instrumentisti, Micky Pavel – saxofon, claviaturi, solo voce, Gigi Pavel – stabilit in Germania, saxofonist profesionist, Gina Pavel pianista si solista vocala. Bunicul a fost un rapsod popular cunoscut si indragit: Ion Taras. Desi nu a fost niciodata direct implicata in muzica, Marcel Pavel considera ca ii datoreaza totul mamei sale.

Artistul si-a aratat pasiunea pentru muzica la varsta de trei ani, cand a inceput sa bata la tobe. A inceput studiile muzicale la sase ani, in clasa a IV-a, inscriindu-se Scoala de Muzica si Arte Plastice din Campulung Muscel (jud. Arges), la violoncel si pian – auxiliar. Si astazi, Marcel Pavel isi aminteste cu mare placere si mandrie de orasul Campulung Muscel unde si-a petrecut copilaria si a inceput activitatea artistica. A urmat Liceul de Muzica si Arte Plastice din Pitesti, studiind in paralel in particular percutia, iubind foarte mult stilurile de muzica rock si jazz-rock. Este absolvent al UNMB (Universtatea Nationala de Muzica Bucuresti)-sectia Canto clasic.

In prezent este compozitor si poliinstrumentist, cunoscand chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul si percutia. Incepand din anul 1981 a sustinut nenumarate turnee in strainatate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franta (Paris), Elvetia (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.

In urma experientei capatate de-a lungul acestor ani, in vara lui 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel national lansandu-se cu melodia "Frumoasa Mea" compusa de Ovidiu Komornik. Despre "Frumoasa Mea" artistul spune ca spera sa ramana mult timp in inima romanilor.

A lansat pana in prezent saptei albume:

Frumoasa mea - 2000
Concert live la Ateneul Roman - Marcel Pavel si invitatii sai - 2001
Te vreau langa mine - 2001
Doar pentru tine - 2004
De dragul tau - 2007
The Best Of - 2010
Nu Te Mai Am - 2011
Marcel Paveli lucreaza in prezent la un nou proiect
Albumul "Frumoasa Mea" a fost vandut in 250.000 de exemplare - Discul de Platina

A colaborat cu numeroase personalitati din show-biz-ul romanesc si international – Monica Anghel, Sanda Ladosi, Luminita Anghel, Nico, Andra, Bodo, Laurentiu Cazan, Elena Carstea, Costi Ionita, Lavinia – ex Spicy, soprana Mihaela Stanciu, soprana Irina Iordachescu, soprana Crina Zancu, Toto Cutogno, Boney M (in concert la Chisinau, in 2006), Smokie (in concert, la Craiova, 40000 de spectatori, 3 iunie 2007) precum si cu Orchestra Filarmonicii George Enescu condusa de Iosif Prunner si Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor. A fost membru al formatiei "Riff" si in anul 1981 a efectuat un turneu de sase luni impreuna cu formatia Semnal M.