Aerosmith

Aerosmith  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Aerosmith. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Aerosmith este o formație hard rock americana, uneori supranumita Baieții rai din Boston ("The Bad Boys from Boston") dar și Cea mai buna trupa rock and roll a Americii ("America's Greatest Rock and Roll Band").


 


Stilul muzical al formației ce se trage din hard rock-ul bazat pe blues, a ajuns sa incorporeze de-a lungul timpului elemente muzicale de pop, heavy metal, glam metal, și rhythm and blues, devenind o sursa de inspirație pentru numeroși alți muzicieni rock.


 


Formația a fost fondata in orașul Boston, Massachusetts in 1970. Chitaristul Joe Perry și basistul Tom Hamilton, care facusera parte anterior dintr-o formație numita The Jam Band, s-au unit cu solistul Steven Tyler, bateristul Joey Kramer și chitaristul solo Ray Tabano, pentru a forma Aerosmith. In 1971, Tabano a fost inlocuit cu Brad Whitford, iar ceea ce a urmat, a fost, este ... istorie.


 


Aerosmith este cea mai bine vanduta formație rock americana din toate timpurile, inregistrand vanzari de peste 150 de milioane de albume in lumea intreaga, dintre care 70,2 milioane de albume doar in Statele Unite. Cu 25 de albume de aur, 18 albume de platina, și 12 albume de multi-platina, Aerosmith deține recordul pentru cele mai multe albume ale unei formații americane certificate cu aur, cele mai multe certificari in total ale unei formații americane, și impart recordul pentru cele mai multe albume de platina multipla ale unei formații americane. Formația a intrat cu 21 de piese in Top 40 al Billboard Hot 100, 9 hituri de #1 Mainstream Rock, a primit 4 Premii Grammy, 6 American Music Awards, și 10 MTV Video Music Awards. In 2001 Aerosmith a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame, și totodata a fost inclusa in lista ”100 Greatest Artists of All Time” atat in versiunea Rolling Stone, cat și in cea VH1.