Alicia Keys

Alicia Keys  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Alicia Keys. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Alicia Augello Cook (nascuta pe data de 25 ianuarie 1981 in New York, S.U.A.) este o cantareața, actrița, textiera și pianista americana. Cunoscuta sub numele de Alicia Keys, ea a fost crescuta de mama sa in cartierul newyorkez Manhattan. La varsta de șapte ani, Keys a inceput sa cante muzica clasica la pian,iar in anul 1997 a absolvit Școala Profesionala de Arta din New York, fiind șefa de promoție. Ulterior ea a frecventat cursurile Universitații Columbia, insa a renunțat la studii pentru a-și putea pregati debutul discografic.


 


Primul album al Aliciei Keys, intitulat Songs in A Minor, a fost un succes comercial, fiind comercializat in peste doisprezece milioane de exemplare la nivel mondial. La scurt timp MTV o numea „Cea mai buna debutanta” și „Cea mai buna interpreta de muzica R&B” din anul 2001.La gala premiilor Grammy, ediția anului 2002, interpreta a caștigat cinci trofee, cele mai importante caștiguri fiind la categoriile „Debutul anului” și „Cantecul anului”, pentru „Fallin'”.Cel de-al doilea material discografic al interpretei, The Diary of Alicia Keys,a fost lansat in anul 2003 și a devenit un succes internațional, fiind vandute peste opt milioane de copii.Discul a primit patru premii Grammy in 2005,iar la finele aceluiași an, Keys publica primul sau album in concert, intitulat Unplugged, care a debutat pe prima poziție a prestigiosului clasament Billboard 200.


 


Alicia Keys a debutat in industria cinematografica la inceputul anului 2007, odata cu lansarea peliculei Așii din maneca.Pe parcursul aceluiași an, cel de-al treilea album de studio al interpretei, As I Am, a inceput sa fie comercializat.Discul s-a bucurat de succes, fiind vandut in șase milioane de exemplare și aducandu-i interpretei trei premii Grammy.In 2008 Keys a primit o nominalizare la premiile NAACP Image, pentru interpretarea sa din pelicula Viața secreta a albinelor.Cel de-al patrulea material discografic din cariera cantareței, The Element of Freedom, a fost lansat pe 15 decembrie 2009.


 


Pe parcursul carierei sale, Keys a caștigat numeroase premii și este inclusa in lista celor mai bine vanduți interpreți in S.U.A., avand paisprezece milioane de albume comercializate in regiune.Totuși, la nivel internațional, albumele sale au fost distribuite in peste treizeci de milioane de copii, Alicia Keys devenind unul dintre cei mai bine vanduți muzicieni ai tuturor timpurilor.