Angela Gheorghiu  - Bilete

Angela Gheorghiu

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Angela Gheorghiu. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

 


Angela Gheorghiu, s-a nascut in Adjud, Romania. A urmat Scoala de Muzica din Bucuresti si a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti unde a studiat cu remarcabila Mia Barbu. Vocea unica si uimitoarea prezenta scenica au transformat-o curand intr-un superstar al operei internationale.


Angela Gheorghiu si-a facut debutul international in 1992 la Royal Opera House in La Boheme. In acelasi an a debutat la Metropolitan Opera New York si la Opera de Stat din Viena.


A semnat primul ei contract exclusiv cu Decca, in 1995, casa de discuri pentru care a realizat mai multe inregistrari: pe DVD: La Traviata cu orchestra Royal Opera House, L’elisir d’amore cu orchestra Operei din Lyon, La Boheme cu orchestra Teatrului Scala din Milano si pe CD: Arias cu orchestra Teatrului Regio din Torino, Verdi Heroines cu Orchestra Simfonica “Giuseppe Verdi”, My World si Mysteriun cu London Philharmonic Orchestra.


Cele mai recente aparitii discografice ale Angelei Gheorghiu includ operele complete Madama Butterfly de Giacomo Puccini (EMI, distinsa cu un premiu Gramophone), L’amico Fritz de Pietro Mascagni si Fedora de Umberto Giordano (ambele CD-uri produse de Deutsche Grammophon). Spectacolele live cu La Rondine de la Metropolitan Opera (2009) si Faust de la Royal Opera House (2004) au fost lansate DVD de EMI Classics in 2011. Adriana Lecouvreur (o productie a Royal Opera House filmata in 2010) a fost lansata pe DVD in 2012. In noiembrie 2011 Angela Gheorghiu a lansat Homage to Maria Callas, o colectie de arii din creatii foarte cunoscute din repertoriul italian si francez, inspirata de cariera si inregistrarile Mariei Callas. Este acompaniată de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Marco Armiliato.


Angela Gheorghiu a primit numeroase distinctii: “La Medaille Vermeille de la Ville de Paris”, “Officier de l’Ordre des Arts et Lettres” si “Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres” din partea Ministerelor Culturii din Franta si Romania. In decembrie 2010 i-a fost acordat titlul onorific Doctor Honoris Causa din partea Universitatii de Arte din Iasi si Steaua Romaniei, cea mai inalta decoratie oferita de Presedintele Romaniei. In octombrie 2012 a primit decoratia regala “Nihil Sine Deo” din partea Majestatii Sale Regelui Mihai I pentru promovarea culturii romanesti peste hotare.