Bob Dylan

Bob Dylan  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Bob Dylan. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Bob Dylan, nascut ca Robert Allen Zimmerman la 24 mai 1941 la Duluth, Minnesota, SUA, dintr-o familie de evrei emigrați din Rusia este un cantareț, compozitor, muzician și poet american ale carui contribuții in muzica americana sunt comparabile, in faima și influența, cu cele ale lui Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie și Hank Williams.


O parte din cele mai apreciate cantece ale lui Dylan sunt din anii 1960, iar cantece precum "Blowin' in the Wind" și "The Times They Are a-Changin'" au devenit embleme ale mișcarilor anti-razboi și pentru drepturile civile la scara mondiala. Albumul Together Through Life a intrat in topul vanzarilor de albume din Marea Britanie și din SUA in 2009, Bob Dylan fiind astfel cel mai in varsta artist care reușește acest lucru.


Pe langa faptul ca este cantareț vocal, Dylan mai canta și la muzicuța, chitara, chitara bas, pian și orga electronica. In 2004 a fost trecut pe locul doi in lista celor mai mari artiști ai tuturor timpurilor al revistei Rolling Stone.


Din ianuarie 2011 creația sa este obiect de studiu la Catedra de Istorie a Ideilor din cadrul Facultații de Filosofie, Istorie a Ideilor și a Artelor și Limbi Clasice, Universitatea Oslo, Norvegia.