Bon Iver

Bon Iver

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Bon Iver. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Bon Iver este o trupa americana de indie folk, infiintata in 2007 si originara din Wisconsin. Formatia a fost fondata de muzicianul Justin Vernon, caruia i s-au alaturat Michael Noyce, Sean Carey si Matthew McCaughan.


Istoria trupei incepe in 2006, cand Justin, Sean, Michael si Matthew s-au intalnit pentru prima oara. Noyce lua lectii de chitara de la Vernon, iar Carey i-a propus lui Vernon sa cante vocal piesele compuse de acesta. Pentru o scurta perioada, Bon Iver a fost un duet format din cei doi prieteni de liceu, Justin si Sean. La scurt timp s-au alaturat Noyce si McCaughan. Pentru ca Vernon nu era sigur ca partea vocala va putea fi sustinuta de trupa, la primele concerte acesta a impartit publicului versurile pieselor pentru a canta alaturi de trupa. "Nu vreau sa fiu tipul cu chitara, care canta de unul singur. Este destul de plictisitor. Piesele noastre au nevoie de intre 80 si 500 de oameni sa cante", a declarat Vernon.


Numele trupei a fost ales de Justin Vernon dupa ce a vazut un documentar despre iernile din Alaska. "Bon Iver" are ca origine denumirea franceza "bon hiver", care inseamna "iarna buna", insa artistul s-a gandit ca "hiver" ii aduce aminte de "liver" (ficat), asa ca a adoptat varianta "bon iver".


Primul album semnat Bon Iver, "For Emma, Forever Ago", a fost lansat independent in 2007. Mai tarziu, in februarie 2008, a avut loc o noua lansare, de aceasta data a casei de discuri Jagjaguwar. Albumul a primit de critici foarte bune si a ajuns pana pe locul 64 in Billboard 200 si pe locul 1 in US Top Heatseekers. Albumul a fost distins cu discul de aur in Australia si Marea Britanie.


Cel de-al doilea album al americanilor, intitulat "Bon Iver", a fost lansat in vara lui 2011 si a fost nominalizat la Grammy, la categoria "Best Alternative Music Album". Albumul contine zece piese, iar criticii au sustinut ca acesta are o noua orientare muzicala. "Bon Iver" a urcat pana pe locul doi in Billboard 200 si s-a clasat pe prima pozitie in Billboard Alternative Albums, Billboard Independent Albums si Billboard Rock Albums.