Coldplay

Coldplay

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Coldplay. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Coldplay este o formatie de rock alternativ si piano-rock din Londra, Regatul Unit, printre cele mai cunoscute formatii din lume. Formatia este compusa din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman si Will Champion.
Coldplay este una dintre cele mai de succes trupe ale noului mileniu, vanzand peste 50 de milioane de albume.

Trupa este, de asemenea, cunoscuta pentru single-urile de succes "Speed of Sound", "Clocks" si "Viva la Vida". A fost premiata cu multe Premii Grammy. Coldplay si-a castigat faima mondiala cu lansarea single-ului "Yellow", urmat de succesul albumului de debut, Parachutes (2000), care a fost nominalizat la Mercury Prize. Atat Parachutes cat si urmatorul album, A Rush of Blood to the Head (2002), au avut un imens succes; cel din urma a fost numit de catre NME Albumul Anului. X&Y (2005) a primit si el laude; din decembrie 2006, formatia a lucrat cu producatorul Brian Eno la cel de-al patrulea album, Viva la Vida or Death and All His Friends care a aparut in anul 2008. Albumul a fost premiat cu doua Premii Grammy, pentru Cel mai bun album rock al anului si pentru Cel mai bun Duo sau Formatie. Tot din albumul Viva la Vida or Death and All His Friends face parte si single-ul "Viva la Vida" care a primit Premiul Grammy in calitate de Cantecul anului 2008.

Materialele de inceput ale trupei au fost comparate cu cele ale lui Jeff Buckley, U2 si Travis. De la lansarea Parachutes, Coldplay s-au inspirat din alte lucrari, cum ar fi cele Echo and the Bunnymen si George Harrison pentru A Rush of Blood to the Head si Johnny Cash si Kraftwerk pentru X&Y.


Discografie:
    
    Parachutes (2000)
    A Rush of Blood to the Head (2002)
    X&Y (2005)
    Viva la Vida or Death and All His Friends (2008)
    Mylo Xyloto (2011)