Cristian Minculescu  - Bilete


Cristian Minculescu

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Cristian Minculescu. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Cristian Alexandru Minculescu (nascut pe 9 ianuarie 1959, Pitesti), mai cunoscut sub numele de Cristi Minculescu, este un solist vocal si compozitor de muzica rock roman. Este cunoscut in special pentru activitatea sa de peste 30 de ani ca vocalist al trupei Iris.


Incepand din anul 1980 este vocalistul trupei de rock Iris. Cristi Minculescu reprezinta alaturi de Iris simbolul rezistentei culturale pentru generatii intregi de fani rock in perioada comunismului, si, de asemenea, unul dintre putinii artisti care au facut legatura intre acele generatii si cele actuale, el activand cu mare succes si dupa 1990, pana in prezent.
|
Cristi Minculescu si-a inceput cariera in 1979 ca solist vocal al trupei Harap-Alb. Minculescu ramane la Harap-Alb pana in 1980, cand Anton ¬Hasias il prezinta celor de la Iris, care aveau nevoie de un vocalist.  In 1982, impreuna cu chitaristul Adrian „Adi” Ilie, Cristi Minculescu paraseste Iris si infiinteaza trupa Voltaj. In locul sau, la Iris este adus ca vocalist Dan Bittman.
in februarie 1985 Cristi Minculescu se intoarce la Iris.


Vocea sa inconfundabila, considerata de multi drept cea mai buna voce a rockului romanesc, concertele fulminante, compozitiile si maniera proprie de interpretare, dar si activitatea continua de aproape 30 de ani l-au facut una dintre principalele figuri ale lumii rock si un artist considerat l