Ellie Goulding

Ellie Goulding  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest artist in acest moment.

Nu exista comentarii disponibile in sectiunea Fan Reports

Nu exista nici un comentariu in sectiunea Fan Reports despre Ellie Goulding. Fii primul care ne lasa un comentariu!

Info

Ellie Goulding (nascuta Elena Jane Goulding pe 30 decembrie 1986 in Hereford) este o cantareața, cantautoare, multi-instrumentista și actrița engleza, din Lyonshall, Herefordshire, Anglia. Cariera sa a inceput cand i-a intalnit pe producatorii muzicali Starsmith și Frankmusik, iar ulterior Jamie Lillywhite i-a devenit manager și A&R. Dupa ce a semnat cu Polydor Records in iulie 2009, Goulding și-a lansat extended play-ul de debut, An Introduction to Ellie Goulding.


 


In 2010, ea a devenit a doua artista care in același an s-a clasat pe poziția #1 in sondajul BBC Sound of... și a caștigat Critics' Choice Award la Brit Awards. Goulding și-a lansat albumul de studio de debut, Lights in 2010. Albumul a debutat pe locul 1 in UK Albums Chart cu vanzari de peste 850.000 de copii in Marea Britanie. Coverul ei "Your Song" pentru piesa lui Elton John a atins poziția #2 in Marea Britanie in decembrie 2010, iar pe 29 aprilie 2011 ea a interpretat piesa la nunta Prințului William și Catherine Middleton la Palatul Buckingham. Piesa de titlu a albumului, "Lights", a fost lansata in SUA in martie 2011, și a ajuns pe locul 2 in Billboard Hot 100, ulterior fiind certificata de tripla-platina de catre Recording Industry Association of America (RIAA).


 


Cel de-al doilea album al lui Goulding Halcyon a fost lansat in octombrie 2012, piesa "Anything Could Happen" precedand albumul ca single principal. Halcyon a debutat pe locul 2 in UK Albums Chart, și, dupa 65 de saptamani, a urcat pe prima poziție. Același album, Halcyon, a debutat pe locul 9 in topul Billboard 200, fiind primul sau debut de top 10 in Statele Unite. Halcyon Days, o re-editare a lui Halcyon, a fost lansat pe 23 august 2013, incluzand noi single-uri printre care "Burn", care a devenit primul single ”UK number-one” al ei. In aceeași luna, la BRIT Awards 2014, Goulding a primit premiul Best British Female. La finele anului 2013, Ellie Goulding a inregistrat vanzari estimate de 4 milioane de albume și 15 milioane de single-uri in lumea intreaga.